Ambasadorka Amerike u BiH posjetila Agroindustrijski kompleks STUDEN Holdinga u Brčkom

88

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, Maureen Cormack, posjetila je Agroindustrijski kompleks STUDEN Holdinga u Brčkom,u čijem sastavu posluju Fabrika za proizvodnju jestivog ulja BIMAL d.d. i STUDEN-AGRANA Rafinerija šećera.

Tokom posjete proizvodnom centru STUDEN Holdinga razgovaralo se o aktuelnim ekonomskim temama, mogućnostima za unapređenje privrednog ambijenta u zemlji i potencijalnim investicijama. Jedna od tema sastanka bila je i važnost političko privredne stabilnosti u Bosni i Hercegovini za dalja ulaganja u BiH.

Njena ekselencija ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u BiH, Maureen Cormack bila je zainteresovana za buduće aktivnosti STUDEN Holdinga i eventualne planove za proširenje i investicije.

Predsjednik Uprave STUDEN Holdinga g. Ilija Studen istakao je značaj uspostavljanja saradnje svih aktera u zemlji koji mogu doprinijeti poboljšanju privrednog ambijenta u Bosni i Hercegovini. „Podrška zemalja sa razvijenom privredom uvijek je dragocjen podsticaj za stvaranje dobre poslovne klime.

Uspostavljanje političke i privredne stabilnosti preduslov je za dalja ulaganja u bosanskohercegovačku proizvodnu industriju“ istakao je Studen.

Ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država Maureen Cormack ugostili su predsjednik Uprave STUDEN Holdinga g. Ilija Studen, direktor Korporativnih komunikacija Holdinga gđa. Nataša Pucar i izvršni direktor za ekonomska pitanja kompanije BIMAL g. Ševal Suljkanović.

STUDEN Holding posjeduje međunarodni portfolio agrobiznisa koji obuhvata preradu i trgovinu uljarica i žitarica, kao i proizvodnju i distribuciju prehrambenih proizvoda, bijelog kristalnog šećera i jestivih ulja. Agroindustrijski kompleks u Brčkom jedan je od centara STUDEN Holdinga. Ujedno, ovo je i jedan od najvećih agroindustrijskih kompleksa u Bosni i Hercegovini, ali i regiji.

Prethodni postStipendije za 160 studenata, apsolventima pravo produženo
Sledeći postSTUDEN Holding uručio osmu donaciju JU Obdanište „Naša djeca“ u Brčkom

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime