Anketiranje privrednika o tržištu rada i obrazovnim profilima radnika

15
Izvor fotografije: pexels.com

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH, u saradnji sa Omladinskim centrom „Vermont“, i ove godine je započeo realizaciju „Programa usklađivanja tržišta rada i sistema obrazovanja – karijerno savjetovanje i usmjeravanje“.

„Kao i prethodnih godina, jedna od aktivnosti je anketiranje privrednih subjekata u Brčko distriktu BiH sa ciljem prikupljanja informacija o specifičnostima lokalnog tržišta rada. Konkretno, kroz anketiranje namjeravamo da dobijemo podatke o promjenama na lokalnom tržištu rada u odnosu na prošlu godinu, zatim kakva su očekivanja privrednih subjekata, koje su sposobnosti, znanja i vještine poželjne u smislu kadrovskih rješenja, informacije o budućoj perspektivi rada privrednih subjekata, kao i informacije o traženim obrazovnim profilima, odnosno zanimanjima“, saopšteno je iz OC „Vermont“ Brčko..

Anketiranje privrednih subjekata traje tokom druge polovine januara, a obuhvatiće oko 200 privrednih subjekata.

„Anketni listići će biti dostavljeni na e-mail adrese privrednih subjekata, da bi mogli da se pripreme i prikupe neophodne informacije za predviđene posjete anketara koji rade na terenu. Ovim putem molimo sve privredne subjekte sa područja Brčko distrikta BiH da prepoznaju značaj ovog projekta i da učešćem i adekvatnom pripremom, omoguće prikupljanje informacija i dobijanje jasne slike o svim specifičnostima lokalnog tržišta rada, da bi se mogle definisati preporuke za naredni period i preduzeti konkretni koraci za prevazilaženje poteškoća i poboljšanje prilika na lokalnom tržištu rada“, ističu iz ove organizacije.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postU toku realizacija projekta “Znanje u službi razvoja zajednice po standardima EU”
Sledeći postVlada Distrikta usvojila više smjernica za unapređenje visokog obrazovanja u Brčkom