Atletski klub Brčko, uz podršku roditelja, nastupio na takmičenju

74
Fotografija: Atletski klub CROSS

Uz podršku roditelja i prijatelja kluba, članovi Atletskog kluba CROSS iz Brčkog nastupili su na nedavno održanom “Međunarodnom mitingu prijateljstva 2023” u Sremskoj Mitrovici i vratili se u Brčko bogatiji za tri medalje.

Fotografija: Atletski klub CROSS

“Ovo je tradicionalni i najmasovniji miting u regionu “Međunarodni miting prijateljstva”, na kojem je ove godine učestvovalo više od 680 takmičara u svim starosnim kategorijama. S obzirom da nemamo podršku Vlade Brčko distrikta BiH za odlaske na takmičenja, nastupili smo sa desetkovanim ekipama. Zbog poznate situacije, naš klub ne učestvuje na takmičenjima, ali naši članovi na ovom mitingu tri puta su se popeli na pobjedničko postolje i ponovo bili najbolji ambasadori Brčko distrikta BiH”, kažu u Atletskom klubu CROSS.

Fotografija: Atletski klub CROSS

Pod vođstvom trenera Darka Pudića – tri bronze osvojili su Anja Stević u bacanju koplja, Ahmet Bričić Stojanović u trci na 200 metara i Vladimir Đorđić u trci na 800.

Ostali učesnici koji su nastupili i ostvarili dobre rezultate su: Katarina Lukić (kugla), Sara Tomić (100 i 300 m sprint), Fejsal Bričić Stojanović (60 i 200 m sprint), Anđelka Janković (60 m i 200 m), Hana Adžikić (60 i 200 m), Nermin Bričić Stojanović (60 i 200 m sprint).

U Atletskom klubu CROSS ističu da su, s obzirom na tešku situaciju u kojoj se nalaze, zadovoljni ostvarenim rezultatima i zahvalni na podršci roditelja, te se nadaju da će u budućnosti imati još odličnih rezultata.

Prethodni postVlada Brčko distrikta BiH odobrila donaciju od 400.000 KM vjerskim zajednicama
Sledeći postSindikat Brčko distrikta BiH organizovao mirnu protestnu šetnju