BDP započeo političko djelovanje na teritoriji Brčko distrikta

112

Brčanski demokratski pokret (BDP) obavještava javnost da je započeo svoje političko djelovanje na teritoriji Brčko distrikta BiH. Registracijom BDP-a, izborom rukovodstva i organa Pokreta stvoreni su preduslovi za organizovanje i organizaciono jačanje.

Za predsjednika Skupštine BDP-a izabran je Srđan Šljivić, preduzetnik iz Brčkog, a za potpredsjednike Mario Maćiš i Sadin Avdić. Svoje povjerenje osnivači su dali Admiru Nukoviću, kao predsjedniku Brčanskog demokratskog pokreta. Za zamjenika predsjednika stranke izabran je Niko Babić. Zatri potpredsjednikaBDP-a imenovani su Aleksandra Stokanović, Dijana Vasić i Armin Drapić.

Za članove Izvršnog odbora izabrani su Zlatan Musić, Slaviša Vasiljević, Robertina Tišma-Alić, Ajla Sinanović, Kamel Čandić,Slobodanka Lukić, Muhamed Fazlić,Ilija Pajić,Nedžad Ramić i Panto Milošević.

Zapredsjednika Nadzornog odbora imenovan jePetar Matanović i zamjenici – Dijana Vidaković i Samir Snagić.Za sekretara BDP-a izabrana je Eldina Hukičević.

Svoju aktivnost BDP će usmjeravati na vraćanje pozitivne energije usmjerene ka razvoju Distrikta, a to ćemo postići razvijanjem međusobnog dijaloga, uvažavanja, tolerancije i ostvarivanjem konsenzusa o utvrđivanju politika i prioriteta. BDP će insistirati na odgovornosti za procese i ostvarene rezultate, insistiraće na davanju šanse mladim i stručnim ljudima bez obzira na nacionalnu i stranačku pripadnost, a sve u cilju pokretanja procesa u svim oblastima života.

BDP će brinuti isključivo o potrebama običnog čovjeka u zapošljavanju, obrazovanju i zdravstvu, sportu i kulturi, socijalnim potrebama, i afirmaciji rada i stvaralaštva. BDP će djelujući u političkom ambijentu na cijelom prostoru Distrikta na osnovu svojih programskih načela pokazati spremnost i odlučnost u radu da bi građanima vratili vjeru u institucije Distrikta i omogućili razvoj na cijelom prostoru Brčko distrikta BiH.

Obavještavamo javnost da su u skladu sa velikim interesovanjem građana Brčko distrikta BiH koje su iskazali članovi BDP-a, preduzete aktivnosti na formiranju mjesnih odbora na cijeloj teritoriji Distrikta.Pozivamo sve buduće članove i simpatizere da podrže zajedničke političke ciljeve i aktivnosti na obnovi pravih vrijednosti Distrikta.

Prethodni postU saobraćajnoj nesreći smrtno stradao pješak
Sledeći postJP „Komunalno Brčko“ ostaje partner Pravosudnoj komisiji Brčko distrikta BiH u projektu izvršavanja rada za opšte dobro na slobodi

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime