Beogradski pjeskaši osvojili „KSP BRČKO OPEN 2015“

92

Beogradski pjeskaši ANĐELIĆ-FRENC osvojili su prvi međunarodni turnir u odbojci na pijesku „KSP BRČKO OPEN 2015“ koji je realizovan predhodna dva dana na brčanskom Ficibajru.

Odbojkaški par Anđelić-Frenc u finalnoj utakmici savladali su brčanski par Kisić-Teodorović i osvojili novčanu nagradu organizatora (800 KM,druga nagrada 400 KM). Treći su bili Banjalučani Džombić-Marjanović (200 KM), a četvrti Brčaci Šormaz-Nikolić (100KM). U glavnom dijelu turnira učestvovalo je 12 ekipa iz Srbije i Bosne i Hercegovine dok su prvobitno najavljene ekipe iz Hrvatske, Daruvar i Zagreb,te Novi Sad iz Srbije otkazale iz opravdanih razloga, neposredno pred izvlačenje parova.

“Prvi puta sam u Brčkom i u Bosni. Sigurno ću doći ponovo. Svesni da smo uspeli pobediti vaše reprezentativce koji brane titulu, gledaćemo da pružimo revanš iduće godine, baš ovdje na ovom prelepom Ficibajru…”, kaže Vladimir Frenc, jedan iz pobjedničkog beogradskog para.

“Ovdje je stvarno atrakcija na reci, dobri ljudi, organizatori…Voleli bismo da iduće godine bude više publike”,- izjavio je za Radio Brčko njegov partner Nikola Anđelić, mladić s bradicom koji je sakupio ponajviše simpatija ženskog dijela publike na Ficibajru.

Istina, prvi trofej otišao je u Beograd ali Brčkom i Bosni i Hercegovini ostaje turnir, međunarodni turnir odbojke na pijesku KSP BRČKO OPEN koji će imati svoje mjesto u regionu i u velikoj kulturno sportskoj manifestaciji „Brčansko ljeto – Savski cvijet“ koju Brčko organizuje svakog ljeta.

(Radio Brčko)

Prethodni postPreslatki rakun koji pere sve što stigne
Sledeći postBrčanska manekenka Kristina Šarić osvaja Milano

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime