BiH ima najbolji turistički film na svijetu

95
Foto Robert Dacešin - Banja Luka

Robert Dacešin je uspio! Donio je našoj državi nagradu za najbolji turistički film u kojem je pokazao “Zašto Bosna i Hercegovina može biti broj 1 turistička destinacija na svijetu“.

Foto Robert Dacešin – Livno

“Dragi moji ljudi, nakon 20 dana glasanja, želim da vam javim da je video na temu „Zašto Bosna i Hercegovina može biti broj 1 turistička destinacija u svijetu“ osvojio prvo mjesto od strane Međunarodnog komiteta turističkog filma i da je proglašen za najbolji turistički video na svijetu od strane ljudi”, napisao je Robert na svom facebook profilu.

Video je dobio 56.914 glasova iz 74 zemlje, što je najviše u istoriji ovog takmičenja. Zvanična dodijela nagrada biće 24. novembra u Valensiji u Španiji, gdje će Robert preuzeti nagradu i kako kaže, sa ponosom predstaviti svoju zemlju tamo.

“Možda u tenisu nisam bio tako dobar da odem na Olimpijadu, ali kada je turizam u pitanju, ovo je Olimpijada te vrste, a Bosna i Hercegovina se sada nalazi na najvišem postolju!”, ističe Robert.

Zahvalio se i svojim prijateljima Milanu Bajiću, koji je snimio većinu kadrova za ovaj video i Milanu Banjcu, koji ga je vrhunski smontirao, a bez kojih, kaže Robert, ovog filma ne bi bilo.

Foto Robert Dacešin – Livno

Robert je objavio i novi video u kojem je objasnio šta je sve prethodilo snimanju pobjedničkog filma, o čemu ranije nije pričao, kao i šta se sve dešavalo u ovom periodu i još jednom se zahvalio svima koji su glasali za njegov film i koji su ga podržali.

IZVORwww.brckodanas.com; www.riopricesaputovanja.com;
Prethodni postMladi slikari realizovali putovanje u Francusku
Sledeći postOdržana javna tribina u okviru projekta “STOP nezakonitom zapošljavanju u javnom sektoru” – Upućena inicijativa za izmjenu zakona u oblasti obrazovanja