Biljka koja rasteruje insekte iz kuće

214

Niko ne voli kada se na zidovima i u ćoškovima plafona pojavljuje paučina. Još manje kada insekti poput komaraca kvare uživanje u letnjim danima ili noćima. Stoga je vječito pitanje kako se najefikasnije i što prirodnije riješiti ovog problema. A jedan od odgovora se krije u biljci koja nam je svima dobro poznata.

Da li ste znali da pauci i drugi sitni insekti uopšte ne podnose miris nane? Zato je odlična ideja da kod kuće zasadite ovu biljku i tako se riješite mnogih svakodnevnih problema.

Biljka nana, poznata i kao menta, ima jaku aromu. Ona će vaš dom zaštititi ne samo od paukova, nego i od različitih buba, insekata i voćnih mušica.

Možete pomiješati manju količinu eteričnog ulja nane sa vodom (10-ak kapi na pola litre vode) i sipati u raspršivač. Ovom mješavinom možete poprskati sve mračne uglove vašeg stana, terase, ostave u dvorištu, kao i sva mjesta gdje su pauci viđeni.

Prijatan miris ovog spreja poslužiće vam i kao prirodni osvježivač vazduha koji je potpuno bezbijedan za ljude, a riješiće vam i jedan od najvećih problema tokom ljeta.

(kucastil.rs)

Prethodni postGrčica – Sin na smrt pretukao oca
Sledeći postDo kraja sedmice isplata grantova mjesnim zajednicama

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime