Bjegunac iz Šošenka uhvaćen nakon 56 godina

121

Frenk Frešvoters (79) je 1959. godine zbog ubistva osuđen na 20 godina zatvora. Sedam mjeseci kasnije je pobjegao iz zatvora u kome je snimljen kultni film. Zvaničnici su, nakon što su dobili dojavu da živi u Melburnu, saopštili da su pronašli 79-godišnjeg Franka Frešfotersa, koji je koristio i ime Vilijams Koks.

“Prišli smo mu, pokazali fotografiju iz 1959. godine i pitali ga da li je nekada video tu osobu. On je odgovorio da je nije video dugo vremena”, opisao je susret sa bjeguncem Tod Gudjir iz lokalne policije.

Frešvoters je od 1959. godine živio pod brojnim lažnim imenima, nije dolazio u situacije da bude u kontaktu sa policijom, a čak je dobijao i socijalnu pomoć.

Film “Bjekstvo iz Šošenka” je snimljen 1993. godine u bivšem zatvoru izgrađenom 1886. godine, i zatvorenom 1990. Trebalo je da bude uništen, ali pošto je tamo snimljen kultni film, zatvor je postao turističko odredište, koje godišnje posjećuje oko 80.000 ljudi.

Inače, korisnici najveće internet baze filmova – IMBD.com, izabrali su za najbolji film svih vremena “Bjekstvo iz Šošenka”.

Prethodni postBrčanski “Jing Jang” osvojio 27 medalja na Svjetskom kupu u Vršcu
Sledeći post20 zločina se u Sjevernoj Koreji koji se kažnjavaju egzekucijom

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime