Brankica i dalje niže medalje

69

Bronzanom medaljom sa Evropskog prvenstva, odbojkašica Brankica Mihajlović krunisala je izvanredan period u dresu reprezentacije Srbije. U Brčko, odakle je krenula u svoju odbojkašku avanturu, tako je donijela novu medalju, treću reprezentativnu ove godine. Zadovoljna je ostvarenim, ali za ATV otkriva da se potajno nadala evropskom zlatu u Roterdamu.

“Uspješna jako reprezentativna godina. Počelo je Evropskom olimpijadom gdje smo uzele bronzu. Pa onda to srebro iz Japana i plasman na Olimpijadu. Na Evropskom prvenstvu potajno smo se nadale zlatu, ali nažalost osvojile smo treće mjesto. Ali mislim da je i ovo veliki uspjeh”, zadovoljna je odbojkašica Brankica Mihajlović.

Brankica Mihajlović karijeru je počela u Jedinstvu iz Brčkog, a danas je nezamjenljiv šraf u selekciji Zorana Terzića. Statistička kolona koja broji ostvarene poene, često je ispunjena njenim imenom, ali ne želi sebe da ističe u prvi plan. Ključ uspjeha reprezetnacije Srbije leži u zajedništvu, kako na terenu tako i van njega.

“Najbitnije u ovom trenutku je da je atmosfera u timu i više nego odlična. I to je svakako jedan od razloga, pored kvaliteta koji imamo mislim da je ta atmosfera u ekipi bila presudna”, ističe Mihajlović.

Priznaje da joj obaveze ne dozvoljavaju da dovoljno prati odbojku u BiH. Ipak, dobro je upoznata sa tim da je njeno Jedinstvo i dalje bez premca, i vjeruje da će uskoro i neka druga odobojkašica krenutim njenim trofejnim stopama.

“Znam da iz godine u godinu prave one najbolje rezultate. Tako da vjerujem da će se uskoro pojaviti nekad mlada nada, koja će zamjeniti mene”, dodaje Mihajlović.

Za Brankicu nema odmora. Samo nekoliko sati nakon razogovora sa ekipom ATV-a, otputovala je za Istanbul. Očekuju je klupske obaveza u dresu Fenerbahčea sa kojim želi da nastavi nisku medalja iz ove godine.

(ATV)

Prethodni postPoraz OK “Jedinstva” na startu
Sledeći postNačelnik koji svoje plate daje studentima

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime