Brčanka Dajana Đurić dobitnica nagrade „Večernjakov pečat“ u kategoriji „Poduhvat godine“

302

Prestižno priznanje Večernjeg lista BiH za „poduhvat godine“ Dajani Đurić, dimnjačarki iz Brčkog, uručio je na dodjeli nagrada u Mostaru Enis Bešlagić, poznati bh glumac. O Dajani su pisali mnogi mediji, elektronski i štampani. Uvijek u pozitivnom tonu, kao hrabroj djevojci koja obavlja „muški posao“, što Dajana itekako demantuje, o djevojci koja se bori za prava Roma, koja je disciplinovana, uporna, radna i vrijedna.

U konkurenciji za nagrade bilo je više od 2.000 ljudi, a Dajana je prošla u uži krug od njih 150.

Dajana se od srca zahvalila svim dragim prijateljima i dobrim ljudima šiom svijeta koji su joj pružili podršku. „Nemam riječi da vam opišem koliko sam sretna i ponosna što dobri ljudi prepoznaju mlade i njihov rad. Ima nas još uspješnih mladih i obrazovanih koje žele ljepšu i bolju Bosnu i Hercegovinu“, kaže Dajana.

Povodom priznanja koje je na svečanoj ceremoniji u Mostaru „Večernji list“ dodijelio Dajani Đurić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić uputio joj je javnu čestitku.

 

 

 

 

 

 

 

 

„U svoje lično, ali i u ime svih građana Brčko distrikta BiH upućujem iskrene čestitke našoj sugrađanki Dajani Đurić, koja je na 17. tradicionalnoj manifestaciji „Večernjakov pečat“ sinoć dobila priznanje za „Poduhvat godine“. Dajana je kao pripadnica romske populacije svojim društvenim, ali i radnim angažmanom, pokazala svima nama da se uz uloženi trud može zavrijediti ovako visoko priznanje. Neka ovo priznanje koje je Dajana dobila sa još 20 osoba iz regije bude putokaz svima nama kako se naporan rad isplati“, napisao je gradonačelnik.

Čestitke Dajani upućuje i redakcija portala Brčko Danas.

www.brckodanas.com

Prethodni postU Brčkom uskoro sajam zapošljavanja
Sledeći postMinistar Savanović i gradonačelnik Milić u Brčkom razgovarali o pitanjima boračke populacije

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime