Brčanka Nada Stjepanović: Mladi kao primjer uspjeha

86

brckdoanas-com-nada-stjepanovicStudentica generacije Brčanka Nada Stjepanović čiji roditelji i danas žive u Brčkom diplomirala je u junu tekuće godine na The City College of New York kao najbolji student u klasi i izabrana je za govornika na završnoj svečanosti – Valedictorian, gdje se i obratila na skupu diplomaca i novih studenata.

Dobitnica je mnogih nagrada na filmskim festivalima i projektima, a ove će godine sudjelovati na još tri filmska festivala u New Yorku, Miamiju i Tuzli (Tuzla Film Festival). Bilježi i brojne pohvale od strane profesora i akademskih djelatnika, a dokaz tome su i brojne čestitke za izuzetna akademska dostignuća.

Prof. David Davidson u ime Valedictorian izborne komisije Univerziteta u svojoj čestitki ocijenio je da se ova mlada umjetnica razvija u izuzetnog filmskog stvaraoca.

„Iskreno vjerujem da ima talent, mentalnu snagu i izdržljivost da bude jedna od onih izuzetnih žena koje će da se probiju u ovoj grani filmske umjetnosti, koja je u historiji pod muškom dominacijom. Nada je istinski timski igrač, što je osobina koja se veoma cijeni na polju saradnje u stvaranju filma“, istakao je prof. Davidson.

Eric D. Weity, dekan Odjeljenja za društvene nauke i umjetnost City College of New York, također je odao priznanje za dostignuća te izrazio najljepše želje u svoje lično ime te u ime osoblja fakulteta za daljnji uspjeh u radu ove mlade filmske umjetnice koja je ujedno dobila i nagradu brčanskog Odjeljenja za obrazovanje.

Prethodni postPrvi roman mladog Brčaka Damira Pervanovića “Mjesec je svjedok”
Sledeći postPročitajte oporuku Pavla Vuisića

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime