Brčanske košarkašice najbolje na Sportskim igrama mladih

76
rhdr

Prethodna dva dana Sarajevo je bilo domaćin finalnog takmičenja Sportskih igara mladih Bosne i Hercegovine, na kojem su učestvovale najbolje ekipe sa kvalifikacionih takmičenja, koja su održana u 40 gradova Bosne i Hercegovine.

Ženska ekipa Košarkaškog kluba „Lavovi“ iz Brčkog osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju u basketu 3×3 na državnom takmičenju Sportskih igara mladih Bosne i Hercegovine.

„Izuzetno uspješnu sezonu, mlade košarkašice „Lavova“ uspjele su da krunišu još jednim zlatom, i to drugu godinu zaredom, potvrdivši dominaciju u ovom takmičenju, a samim tim ostvarivši plasman na Međunarodnu završnicu Sportskih igara mladih, koja će se u avgustu održati u Splitu“, saopšteno je iz kluba.

Ubjedljive pobjede u prva dva kola protiv ekipe G-Stars iz Gračanice rezultatom 14:7 i ekipe Vlasenice rezultatom 16:5, donijele su Lavicama plasman u finale i priliku za odbranu titule osvojenu prošle godine.

„Finalni meče protekao je u apsolutnoj dominaciji brčanskih košarkašica, koje nisu dale ni promil šanse protivnicama iz Maglaja. Iako oslabljene neigranjem kapitena Milice Đokić, Lavice su igrom koja je oduševila sve prisutne u sportskoj dvorani stigle do nove zlatne medalje, ne dozvolivši protivnicama da postignu nijedan koš. Na kraju ubjedljivih 15:0 za prvo mjesto i plasman na Međunarodnu završnicu Sportskih igara mladih u Splitu, na kojoj će se nadmetati sa najboljim ekipama iz Srbije i Hrvatske“, navodi se u saopštenju KK „Lavovi“ Brčko.

Zlatne medalje brčanskim Lavicama uručila je košarkaška reprezentativka Bosne i Hercegovine Marica Gajić.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni post„Dan plivanja na Savi“ biće održan 24. jula
Sledeći postIdeja o izgradnji multifunkcionalnog parka u Brčkom predstavljena na kongresu na Kopaoniku