Brčanski izviđači donijeli u svoj grad nove nagrade

37
Izvor fotografije: Izviđači Brčko distrikta BiH

Tokom prethodna dva vikenda, Izviđači Brčko distrikta BiH učestvovali su na druženjima i takmičenjima u Obrenovcu i Šapcu.

Na tradicionalnim “Zvezdanovim susretima”, koji su ove godine po šesti put održani u Obrenovcu, ekipa “Kota 96” brčanskih izviđača, u pratnji profesora Aleksandra Novakovića, osvojila je prvo mjesto u kategoriji izviđača i planinki.

Izvor fotografije: Izviđači Brčko distrikta BiH

“Na takmičenju “Kicini dani” u Šapcu, čiji je domaćin Odred izviđača “Savski čivijaši”, ponovljen je uspjeh iz prethodnih godina. 18 predstavnika Izviđača Brčko distrikta BiH osvojili su pehare za prvo i treće mjesto u kategoriji izviđača i planinki, te drugo mjesto za pripremanje pasulja. Ekipa mlađih izviđača i planinki zauzela je odlično četvrto mjesto. Po treći put za redom osvojili smo i prelazni pehar za najuspješniji odred, pa je sada ovaj trofej u našem trajnom vlasništvu”, kažu brčanski izviđači.

Izvor fotografije: Izviđači Brčko distrikta BiH

Iako slijedi pauza od takmičenja do septembra, izviđači će ipak imati bogato ljeto – učešće na taborovanju sa drugarima iz Vareša, učešće na Smotri izviđača Srbije u Zaječaru, poriječanska plovidba, izlet i još mnogo izviđačkih aktivnosti u Brčkom, poručuju izviđači.

IZVORwww.brckodanas.com; www.facebook.com/BrckoScout;
Prethodni postRadarske kontrole u periodu od 10.7. do 16.7.2023. godine
Sledeći postU Brčkom spriječeno krijumčarenje državljana Iraka