Brčanski “Jing Jang” osvojio 27 medalja na Svjetskom kupu u Vršcu

155

Šef brčanskog Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu obišao je KBV “Jing Jang” Brčko, čestitavši im tako na nedavnim međunarodnim uspjesima.

KBV “Jing Jang” jedan je od mlađih klubova u Brčkom, ali ih to nije spriječilo u postizanju odličnih rezultata. Klub koji broji 27 članova na nedavnom Svjetskom kupu u Vršcu u susjednoj Srbiji otišao je sa 16 takmičara. O ozbiljnosti tog takmičenja govore i nastupi takmičara iz 9 zemalja, odnosno četiri kontinenta. Takmičari “Jing Janga” nastupili su u dvije discipline: sportski jiu jitsu i grappling gi.

“Mi smo osvojili 27 medalja, od toga 9 zlatnih, 11 srebrnih i 7 bronzanih. Proglašeni smo kao najuspješniji klub i dobili smo pehar za prvo mjesto. Kao najbolji rezultat izdvojio bih zlatnu medalju Viktora Mrđena. On je radio u kategoriji pionira i imao je najtežu konkurenciju. Svi su rekli da je borbe odradio na školski način”, kazao je Predrag Sabadoš, trener KBV “Jing Jang”.

Nakon što se upoznao sa radom ovog kluba, šef Odjeljenja nadležnog za brčanski sport razgovarao je o vladinoj podršci koja će, kako je on najavio, biti upućena svim sportistima i sportskim kolektivima koji postižu vrhunske rezultate.

“Svim borilačkim klubovima nedostaje prostor. Završetkom uređenja dvorane Partizan, Odjeljenje za privredni razvoj, sport i kulturu u saradnji sa Odjeljenjem za obrazovanje planira tamo smjestiti sve borilačke klubove, kako bi imali kvalitetan prostor, jer ovaj prostor ne nudi adekvatne uslove. Prije svega to, a kasnije ostalo kroz budžete i određene projekcije“, kazao je Damir Bulčević, šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu.

Bulčević je istakao da se završetak uređenja dvorane Partizan, po nezvaničnim informacijama, očekuje za otprilike mjesec dana. Iz „Jing Janga“ navode da im je potrebna i finansijska podrška, jer im za učešće na takmičenjima podršku pruža svega nekoliko sponzora.

“Mi smo iznijeli sve naše probleme. Nadam se da ćemo u budućnosti imati sve veću podršku, sve dok se za nas ne pročuje malo više, jer smo mlad klub i tek smo počeli raditi“, kazao je Sabadoš.

Slijedeće takmičenje koje je pred ovim klubom zakazano je 28. maja, kada se u Tuzli u dvorani Mejdan održava „Veče borilačkih vještina“ u organizaciji Kung fu saveza BiH.

(BDCTV)

Prethodni postFudbaleri „Lokomotive“ pobijedili „Glasinac“
Sledeći postBjegunac iz Šošenka uhvaćen nakon 56 godina

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime