Brčanskoj Bolnici donirano 10 respiratora

102

Bolnici Brčko distrikta BiH danas je isporučeno 10 respiratora i tri palete medicinske opreme, kao donacija Evroatlantskog centra za koordinaciju i odgovor na katastrofe i Vlade Republike Mađarske.

“Odjeljenje za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine učestvovalo je u korespondenciji sa Ministarstvom civilnih poslova Bosne i Hercegovine i izrazilo potrebu za predmetnom donacijom. Na ovaj način je ušteđen novac za nabavku novih respiratora, koji se može sada preusmjeriti na druge prioritete u zdravstvenom sektoru”, saopšteno je iz ovog Odjeljenja.

Nova medicinska oprema omogućiće povećanje obima i kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga pacijentima oboljelim od bolesti COVID-19. Ovom donacijom, ukupne vrijednosti 370.000 evra, brčansko zdravstvo će na raspolaganju imati ukupno 22 respiratora, koji se u vrijeme pandemije najviše koriste za zdravstvenu njegu pacijenata oboljelih od COVID-19, s teškom kliničkom slikom, te će ova donacija u značajnoj mjeri poboljšati zdravstveni sistem Distrikta, smatraju u brčanskom zdravstvu.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postU Galeriji Brčko distrikta BiH otvorena izložba „Žene humanitarke“
Sledeći postKK „Lavovi“ Brčko : Pobjeda predpionira i poraz pionira protiv Bratunca