Brčko bez organizovanog dočeka Nove godine

677

Brčaci i ovog puta bez organizovanog dočeka Nove godine na gradskom trgu. Čelnici grada kažu da su od organizacije dočeka odustali iz više razloga, a kao jedan od njih navode manjak novca u gradskoj kasi.

– Nažalost ni ove godine nećemo organizovati taj concert. Nismo ga organizovali ni prošle. Tri godine prije toga jesmo i iskustva su različita. Jako puno zavisi od toga ne samo ko je izvođeč, nego i od toga kakvi su vremenski uslovi. Poslednji put kada smo imali takav concert uslovi su bili katastrofalno loši, bilo je jako hladno sa hladnim vjetrom i bio je slab odziv građana, što je sasvim i normalno, a drugi razlog je što ni ove godine nemamo dovoljno novca – otkrio nam je Đuro Tankosić, šef sektora za informisanje Vlade Brčko distrikta.

Tankosić tvrdi da je jedan od nedostataka i nepostojanje funkcionalne i velike dvorane u kojoj bi se takav concert mogao prirediti bez obzira na vremenske uslove. Kaže da su i mišljenja građana o trošenju novca za doček nove godine, takođe podjeljena u što smo se i sami uvjerili pitajući građne Distrikta.

Mlađa generacija uglavnom želi organizovani doček, dok oni nešto stariji misle da se novac od proslave treba usmjeriti na preče stvari. Na izostanak organizovanog dočeka, nisu se žalili ni ugostitelji, koji tvrde da im ovakva situacija i te kako odgovara.

Na lijepo okićenom gradskom trgu u Brčkom, u najluđoj noći brčaci ipak neće organizovano dočekati 2017.godinu. Što svakako ne znači da se nova godina neće slaviti u gradu na Savi, jer su nam se ugostitelji pohvalili da se rezervacije i te kako dobro prodaju.

IZVORELTA TV/Željko Lazarević
Prethodni postPočele završne aktivnosti na provođenju operacije kodnog naziva “HAKER”
Sledeći postOdržan radni sastanak u vezi sa pripremom Upitnika Evropske komisije

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime