Brčko dobija mParking

104

U JP “Putevi Brčko” danas je potpisan ugovor sa vodećim mobilnim operaterima u BiH o korištenju usluge mParkinga u našem gradu. Cijene moraju dobiti zeleno svjetlo od Skupštine Distrikta a planirano je da na proljeće projekat i zaživi.

Ugovor o mParkingu potpisan je sa vodećim mobilnim firmama BH Telecom, HT Eronet i M-tel, a odredbe ugovora su u skladu sa gradovima iz okruženja.

“Ono što je važno istaći jeste da smo pripremili na šetalištu jedan prostor od 70 kvadrata gdje bismo formirali sektor za parking. Raspisali smo konkurs za prijem 15 radnika, koji će nakon obuke, vršiti kontrolu naplate parkinga”, kazao je Dragan Marinković, direktor JP “Putevi Brčko.

U toku je podjela grada na zonu I i zonu II a kasnije se planira uvesti još zona.

“Prva zona će da košta, nakon odobrenja Skupštine Distrikta, 1 KM a zona II 0,60 KM po jednom satu. Dnevna karta za prvu zonu će iznositi 5 KM a za drugu 3 KM. Predvidjeli smo i zaštitu zelenih površina obzirom da očekujemo migracije automobila. Predvidjeli smo i horizontalnu i vertikalnu signalizaciju. Očekujemo da se do proljeća uspostavi sistem u punom obimu”, kazao je Marinković.

Površina oko gradskih zgrada uzeta je u obzir a stanari će imati obilježena parking mjesta uz naplatu od 10 KM na mjesečnom nivou.

“Mi sada trenutno imamo oko 1.500 parking mjesta na raspolaganju”, kazao je Marinković.

Na godišnjem nivou nadležni iz JP “Putevi Brčko” planiraju ostvariti do 800.000 KM na osnovu mParkinga. Postoji još nekoliko lokacije koje će u budućnosti biti predviđene za parkiranje a nije isključeno da budu postavljeni i parkomati.

(BDCTV)

Prethodni postDok su siromašni još siromašniji: 62 osobe posjeduju pola svijeta
Sledeći postNadležni u bolnici tvrde da broj žalbi na osoblje nije alarmantan

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime