Brčko dobija pokretni mamograf

62

Šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Asmir Mujanović i punomoćnik direktora preduzeća „MEDICAL“ Mostar Sinan Merzić danas su u Vijećnici potpisali ugovor o nabavci pokretnog mamografa za potrebe Pododjeljenja za javno zdravstvo, u vrijednosti od 600.000,00 KM.

Šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Asmir Mujanović izjavio je da je rok isporuke pokretnog mamografa pet mjeseci.

„Pododjeljenje za javno zdravstvo pojačava svoje kapacitete u okviru prevencije bolesti, što će doprinijeti kvalitetnijem radu javnog zdravstva u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine. U proteklom periodu imali smo dobru saradnju s Udruženjem „Brčansko srce“ koje je proteklih godina pratilo način rada tako da su van Brčko distrikta BiH dobijali na korištenje pokretni mamograf. Potpisivanjem ugovora ova aktivnost biće olakšana“, istakao je Mujanović.

Predstavnik preduzeća koje isporučuje mamograf Sinan Merzić rekao je novinarima da je riječ o sofisticiranom i naprednom mamografskom sistemu, koji, uz niske doze zračenja, omogućava pregled velikog broja pacijenata i dodao da očekuje isporuku mamografa do kraja godine.

Šefica Pododjeljenja za javno zdravstvo Anđa Nikolić istakla je da je nabavka pokretnog mamografa od izuzetnog značaja za naš grad, kao i da je planiran obilazak svih mjesnih zajednica u kratkom periodu.

IZVORwww.brckodanas.com;
Prethodni postPrezentacija poziva za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima
Sledeći postPritisci putem društvenih mreža ne mogu usmjeravati postupanja Policije