Brčko i ove godine domaćin Finala KUP-a BiH u odbojci

90

Brčko je i ove godine domaćin Finala KUP-a BiH u ženskoj i muškoj odbojci. Utakmice se igraju u dvorani Gimanzije, a ušle su u program obilježavanja 16. rođendana Brčko distrikta.

Brčaci će za početak gledati mušku odbojku i to dobru, obzirom da će snage odmjeriti jake ekipe, a Brčaci su po tome itekako poznati.

“Sigurno je da smo spremni i maksimalno motivisani. Pripremali smo se za taj finalni turnir i ne vidim razloga da ne ponovimo uspjeh iz prethodnog perioda. Ekipa Jedinstva je mlada ekipa, ujedno imamo i derbi kolo koje se u sedam dana drugi puta odigrava. Na terenu se uvijek pokaže da favorit ne postoji”, kazao je Saša Zimonjić, kapiten MOK Mladost.

“Ja u ime OK Jedinstvo najavljujem jednu dobru utakmicu, u polufinalu protiv domaćina turnira, Mladosti Brčko. Dvije utakmice smo igrali, izgubili smo ali iz svake utakmice smo donijeli velike pouke. Potrudit ćemo se da damo sv od sebe jer je to turnirski tip takmičenja i ne postoji favorit kao u prvenstvu”, kazao je Drago Teodorović kapiten MOK Jedinstvo.

Nakon muške Brčaci će moži uživati i u ženskoj odbojci, a pred odbojkašicama Jedinstva je da pokušaju odnijeti pobjedu na domaćem terenu.

“Čvrsto u to vjerujem, shodno rezultatima koje postižemo i kvaliteti koje imamo. Čvrsto vjerujem da ćemo to dokazati prvo u nedjelju a zatim i u nastavku play offa”, kazao je Smail Pezerović, trener ŽOK „BIMAL-JEDINSTVO“.

“U polufinalnoj utakmici očekuje nas ekipa Tuzle i mogu da kažem da smo jednom nogom već u finalnom dijelu. Želim da pozovem što veći broj publike da dobro zagriju dlanove jer nam je njihova podrška svakako potrebna”, kazala je Dijana Vasić, odbojkašica ŽOK „BIMAL-JEDINSTVO“.

Muška odbojka na rasporedu je u četvrtak i petak od 16 sati u dvorani Gimnazije, dok će ženska odbojka biti aktuelna tokom vikenda na istom mjestu.

(BDCTV)

Prethodni postSmotra folklora “Brčaci svome Distriktu” i ove godine u sklopu obilježavanja Dana Distrikta
Sledeći postPredstavnici bečke NVO udomiće deset pasa iz brčanskog azila u austrijskim domovima

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime