Brčko Open 2015: Od 12 takmičara iz BiH osam dolazi iz Brčkog

164

U Brčkom će od 23.-31. maja biti organizovan ITF Mens Futures “Brčko open 2015″. Svjetska Teniska Federacija je i ove godine organizaciju povjerila TK Prohema Brčko. 12. po redu muški teniski turnir u Brčkom se i ove godine može pohvaliti već popunjenim kosturom. Nagradni fond od 10.000 dolara je privukao 64 takmičara.

“Najbolje rangirani igrač je iz Srbije, Danilo Petrović, koji je prošlogodišnji polufinalista. On je 444. na rang listi. Najbolje rangirani takmičar iz BiH je Nerman Fatić, 728. na listi. Takmičare imamo iz 18 država, čak i iz Japana i Australije, te prvi puta i iz Čilea.” rekao je Dalibor Šarenac, direktor turnira.

Organizatori ističu zadovoljstvo činjenicom da od 12 takmičara iz BiH njih osam dolazi iz grada domaćina, što je jasan pokazatelj koliko Brčko ima sportskog potencijala: “što nam daje nadu da razvoj tenisa u budućnosti neće biti upitan. Pogotovo ako uprava, potpomognuta vladom, nađe mogućnost da se sve ove aktivnosti finansiraju. To je veliko postignuće koje je tenis izgradio u Brčkom ali i svijetu, što nam daje nadu da razvoj tenisa u budućnosti neće biti upitan. Pogotovo ako uprava, potpomognuta vladom, nađe mogućnost da se sve ove aktivnosti finansiraju.”

A on je, čini se, upitan jer je ove godine Vlada poprilično srezala budžet za oba turnira obezbijedivši svega 30.000 maraka za ova prestižna svjetska takmičenja.

“Bili smo na razgovoru sa gradonačelnikom, za sada nije u mogućnosti obezbijediti sredstva. Mi ćemo nastojati iznaći sredstva do 20.06. kada moramo prijaviti ili otkazati ženski turnir, što bi zaista bilo šteta jer na taj način mi, između ostalog stimuliramo djevojčice na igranje” rekao je Slavko NIkić, predjsednik Skupštine TK “Prohema”.

“Vladino Odjeljenje za privredni razvoj, sport i kulturu je u domenu svojih usvojenih budžetskih pozicija omogućilo iznos koji je moguć u ovom trenutku. Iskreno se nadam da će i taj drugi turnir biti moguće organizovati uz neke sponzorske ugovore i slično.” doda je Aleksandar Đurić, šef Službe za turizam u Vladi Brčko distrikta BiH.

Brčko open je među 18 turnira koji se narednog vikenda održavaju širok svijeta, a o njegovoj kvaliteti svjedoči i broj takmičara koji su se umjesto Moskve ili Antalije ipak odlučili za Brčko.

(BDCTV)

Prethodni postJedna stvar koju je Bill Gates shvatio odmah, ali je Steveu Jobsu trebalo 20 godina da je shvati
Sledeći postSusret odbojkaških legendi Jedinstva

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime