Brčko pomaže poplavljenim područjima

24

Skupština Brčko distrikta BiH usvojila je dopunu Zakona o javnoj upravi i izmjene i dopune Zakona o dječjoj zaštiti. Izmjenama i dopunama Zakona o dječijoj zaštiti, pravo na dječji dodatak ponovo će moći da ostvare oni koji su ga izgubili nakon povećanja minimalnih plata. Dopunom Zakona o javnoj upravi oblast rada i radnih odnosa biće dodijeljena Odjeljenju za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta BiH.

U prvom čitanju usvojen je i Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o premjeru i katastru nekretnina, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti.

Poslanici su podržali odluku o odobravanju izdvajanja novčanih sredstava iz sredstava rezervi za pomoć poplavljenim područjima u Bihaću, Kostajnici i Čeliću. Potpredsjednik Skupštine Ivo Filipović rekao je da će te lokalne zajednice od Distrikta dobiti po 30.000 KM.

„Taj iznos nije veliki, ali će sigurno biti od pomoći ovim opštinama. Distrikt je humana zajednica i želimo pomoći svima koji su ugroženi,“ poručio je Filipović.

Prihvaćen je izvještaj o radu za 2022. godinu Kancelarije za pravnu pomoć Brčko distrikta BiH, te su razmatrane informacije o radu u 2022. godini Pravosudne komisije, Apelacionog i Osnovnog suda Brčko distrikta BiH.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postBolji posao – sedmična ponuda poslova
Sledeći postMati Fevronija – stub izvornog hrišćanstva