Brčko ponovo dobija kuglanu

209

Sudeći po intezitetu radova na uređenju bivše kuglane u ulici braće Ribnikar u «Š» naselju, ljubitelji kuglanja u Brčkom uskoro će biti u prilici da prvi put nakon 1992. godine osjete čar ovog sporta, koji ujedno predstavlja i odličnu rekreaciju.

Po riječima Željka Novakovića, sekretara kuglačkog kluba «Rad» iz Brčkog koji se takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske i zauzima 5.mjesto na prvenstvenoj tabeli, već nekoliko dana traju radovi na instalisanju kuglane.

«U Bugojnu smo našli polovnu kuglanu i dvije staze dovezli u naš grad. Radovi na uređenju i montaži kuglane u prostoru gdje se prije rata takođe nalazila kuglana su u punom jeku. Mi očekujemo da će svi radovi biti završeni prije 7. februara kako bismo na početku proljetnog dijela prvenstva RS na našem terenu dočekali ekipu «OSSA» iz Bijeljine i tako prvi put kuglali u našem gradu» rekao je Novaković za Radio Brčko.

Kako Radio Brčko saznaje prilikom posjete entuzijastima – kuglašima koji lično učestvuju u sanaciji prostora , najzaslužniji što je na toj lokaciji izgrađena kuglana je pokojni Milan Klašnić, a najveći doprinos da se 1978. godine otvori moderna automatska kuglana dala je fabrika ulja «BIMAL».

Prethodni postUmjesto naljepnica za registraciju izdaju se potvrde
Sledeći postBrčacima predstavljen Turski kulturni centar

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime