Brčko ponovo dobilo kuglanu

66

Brčanski ljubitelji kuglanja od sada neće morati u susjedne gradove kako bi uživali u bacanju kugle i obaranju čunjeva. Nakon dvadeset i četiri godine, ljubitelji kuglanja u gradu na Savi, ponovo imaju priliku da osjete čar ovog sporta, koji ujedno predstavlja i odličnu rekreaciju. Kuglana sa dvije automatske staze, zahvaljujući grantu Vlade distrikta vraćena je u predratne prostorije i predata na pravljanje rukovodstvu Kuglaškog kluba “Rad” iz Brčkog.

“Ova kuglana je počela sa radom krajem februara mjeseca. Tako da smo za vrlo kratko vrijeme dovezli ovu kuglanu iz Bugojna, demontirali je tamo i ovde montirali. Tako da smo mi prezadovoljni sa ovom kuglanom” – kaže Mile Trakošević, predsjednik KK “Rad“ iz Brčkog.

Kuglaški klub „Rad“ iz Brčkog osnovan je 2013. godine, broji 20 članova, a do nedavno su na treninge putovali u susjedne gradove. To ih nije spriječilo da se na republičkim takmičenjima visoko rangiraju .

“Za vrlo kratko vrijeme. To je dvije i po godine, kako se bavimo, ovim radom, ovaj klub, da smo postigli vrlo zavidne rezultate u kuglanju u prvoj ligi Republike Srpske. – Grdje se vi nalazite na toj listi? – Na ovoj listi se nalazimo trenutno na drugom mjestu sa bodom zaostatka ali sa boljim skorom. Nama je potrebno sad jedan bod u Kozarskoj Dubici da bi bili prvaci Republike Srpske i išli u Premijer ligu” – dodaje Trakošević.

Trakošević ističe da se otvaranjem nove-stare kuglane otvarila i mogućnost mlađim naraštajima da se bave kuglanjem, te ističe da su njihovi dalji planovi, formiranje i ženske ekipe. Takođe, i rekreativci, ljubitelji kuglanja, su svakako dobrodošli, a uprava „Rada“ stoji im na raspolaganju svakakog radnog dana od deset ujutru do deset naveče u kuglani koja se nalazi u prostorijama MZ „Bijeljinska cesta“.

(ELTA TV)

Prethodni postU Savi pronađen leš nestale ženske osobe
Sledeći postObilježavanje 4. aprila – Međunarodnog dana borbe protiv mina

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime