Brčko u subotu domaćin tradicionalne “Trojke iz bloka”

81

Karneval sporta, humanosti i zabave ponovo stiže u Brčko.

Ove subote, 26. avgusta 2023. godine, na Trgu mladih održaće se ovogodišnja “Trojka iz bloka”, takmičenje u brzom šutiranju trojki.

“I ove godine Brčko će imati priliku da pokaže humanost kroz sport i zabavu. “Trojka iz bloka” dolazi u naš grad uz veliku podršku ponosnih sponzora, donatora i tehničkih sponzora – dobrih ljudi koji se trude i brinu o svojim ugroženim komšijama. Ova akcija humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” održaće se u centru grada u subotu od 19:00 časova”, kažu organizatori.

Trojka iz bloka je sportsko-humanitarni projekat HO “Srbi za Srbe” pokrenut 2012. godine. Akcija je dobila podršku Košarkaškog saveza Srbije, kao i mnogih javnih ličnosti poput Dejana Bodiroge, Novice Veličkovića, Saše Starovića, Danila Ikodinovića, Boška Ćirkovića Škabe, rep grupe THC la Familija, Nemanje Blažića Trikija, Dejana Savića…

Zahvaljujući dosad održanim „Trojkama iz bloka“ u našem gradu, kupljen je traktor za devetočlanu porodicu Božić, uređena kuća za porodicu Novak – samohranu majku Dajanu i njeno petoro djece, te pomognuta porodica Gavrić u Pukišu, koja je iščekivala šesto dijete, u preuređenju kuće, te uređenju kupatila i uvođenja vode u kuću.

“Sve ovo postigli su humani građani Brčkog, posjetom manifestaciji, druženjem, šutiranjem trojki i simboličnim donacijama”, ističu organizatori.

Pravila su jednostavna – dolaskom na turnir, prijavom za takmičenje, donacijom, sponzorstvom ili tehničkim sponzorstvom, pomažete prikupljanje neophodnih sredstava za pomoć socijalno ugroženim višedjetnim porodicama.

Prijava za takmičenje u brzom šutiranju trojki je simbolična donacija u iznosu od 5 KM, a prijavljuje se na licu mjesta, pred sam početak turnira. Svojim prijavama direktno pomažete ugrožene porodice, jer svi prihodi idu direktno u humanitarne svrhe.

Sam turnir nema mnogo pravila i zaista je samo bitno učestvovati. Pobjednici su mališani koje zajedno pomažemo i svaka pomoć, svaka šutnuta trojka je nova velika pobjeda jer će naše dobročinstvo roditi bezbroj osmijeha. Dobrodošli su svi od 3 do 103, šutira se sa 3 pozicije, 5 lopti na svakoj poziciji i 40 sekundi za šutiranje.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postBaviš se turizmom i želiš da pojačaš svoju digitalnu vidljivost? Prijavi se na ovaj javni poziv
Sledeći postBolji posao – sedmična ponuda poslova