Čari zime: Na Trgu mladih počela klizališna sezona

122

U okviru manifestacije „Čari zime u Brčkom” sinoć je svečano počela klizališna sezona na Trgu mladih u Brčkom koja će trajati do kraja januara 2022. godine.

„Ovu ceremoniju dodatno je uljepšao i klizački klub „Ice Group” iz Sarajeva koji je prošle godine osvojio četiri medalje na regionalnim takmičenjima što ih čini najbolje plasiranim klubom umjetničkog klizanja u BiH. Nastupila je najmlađa takmičarka Ada Korić sa svojim Waltz of Roses programom, Liv Candler (novopridružena članica iz Omaha, Amerike) sa svojim Ay Ilorona programom i Lea Salihagić sa Mas Que Nada programom“, saopšteno je iz Vlade Distrikta, koja je organizator manifestacije.

Klizalište će biti otvoreno svakim danom od 10:00 do 21:00 čas, a cijena ulaznice je jedna konvertibilna marka. Ponedjeljkom i petkom besplatno klizanje će biti za sve učenike osnovnih škola s područja Brčko distrikta BiH u periodu od 14:00 do 15:00 časova.

Svečanom puštanju u rad klizališta prisustvovao je i gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić.

„Manifestacija „Čari zime” ponudiće i turističku ponudu tokom zimskog perioda i mogućnost lokalnim proizvođačima da promovišu svoje proizvode. Takođe, na Trgu mladih 31.12. biće organizovan i koncert regionalne muzičke zvijezde Nine Badrić, uz vatromet tačno u ponoć“, kažu organizatori.

Još nije kasno da se svi oni koji su zainteresovani za učešće u manifestaciji „Čari zime u Brčko distriktu BiH” prijave za učešće putem linka: prijavni obrazac kao izlagači ili izvođači nekog programa.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postZlatnu medalju na olimpijadi iz mentalne aritmetike osvojio Andrej Živanović, učenik škole “Malac genijalac”
Sledeći postUdruženje građana „Demos“ o korupciji – ambrozija koja se raširila na sav javni sektor