Cassadaga – grad u kome su stanovnici isključivo vidovnjaci i vračare

140

Malo mjesto Cassadaga u Floridi je naizgled sasvim običan mali grad okružen jezerima i šumom, ali ovaj grad često nazivaju prestonicom vidovnjaka. Od stotinjak stanovnika više od polovine su aktivni vidovnjaci. Fotograf Kristijan Lopez Miro kada je saznao za ovo mestu, želio je da ga posjeti.

“Oduvijek me je fascinirala magija, iluzije i sve što ima veze sa okultizmom. Kada sam čuo za ovo mesto, odmah sam pomislio na duhove i sve ostalo na šta se prvo pomisli kada čujete za mesto u kojem žive ljudi koji se bave isceljivanjem, magijom i proricanjem sudbine”, rekao je Lopez.

Prvobitan plan Lopeza je bio da fotografiše samo čekaonice, ali pošto ga je sve više privlačilo mistično i okultno, odlučio je da posjeti i domove nekih vidovnjaka.

“Početak je bio vrlo lak. Kucao sam na vrata, objasnio da sam zainteresovan za fotografisanje i gotovo svi su me pozvali u njihov dom”, dodaje Lopez.

Mesto Cassadaga je osnovano 1875. godine od strane Džordža Kolbija koji je i sam bio vidovnjak. Kolbi je često putovao po svijetu i “pomagao” i proricao sudbine ljudima. Ovaj grad je tridesetih godina prošlog vijeka postao utočište za ljude koji se bave vidovnjaštvom i proricanjem.

Cjelokupnu galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.

(B92)

Prethodni postOtvoreno prvenstvo BiH u odbojci na pijesku „ KSP Brčko OPEN 2015 “
Sledeći postNovo osnivanje „Jedinstva 2015“ rukometaši obilježili utakmicom

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime