Česti kvarovi na bolničkoj opremi staroj preko deset godina

70

Brčanska bolnica od najmodernije opreme ima jedino digitalni mamograf. Ostala apartura stara je više od deset godina zbog čega se često kvari.

Na Odjeljenju radiologije kažu da je radni vijek postojeće digitalne opreme odavno istekao, pa za nju skoro da i nema rezervnih dijelova.

“Jako teško naći dijelove za te aparate, jer se više ne proizvode.Imamo tu velike probleme ako ispadne aparat,znači, kvar, onda čekanje pacijenata.S tim da većina tih pacijenata čeka opet kad se popravi , mora ih ubacivati nekad preko reda, vratiti poslije radnog vremena i tako”, rekao je radiolog Azur Bijelić.

Nije lako ni ljekarima ni pacijentima. Dok oni kojima duga čekanja smetaju ne žele pred kamere, malobrojni strpljivi pacijenti, imaju samo riječi hvale za dobijenu zdravstvenu uslugu.

Za nabavku kompletno nove opreme, zdravstvenoj ustanovi potrebno je 15 miliona maraka. Sami to ne mogu da obezbijede.

“Imamo jedan projekat gdje pokušavamo zajedno sa vladom Brčko distrikta, mislim da će u tome morati biti uključena i skupština, putem zaduženja da se obnovi sva medicinska ili većina medicinske opreme u ovoj bolnici da bi rad bio kvalitetniji, da bi na bolji način mogli pružiti zdravstvene usluge pacijentima Brčko distrikta”, rekao je direktor JZU „Zdravstveni centar Brčko“ Nihad Šibonjić.

Dio tog projekta je i rekonstrukcija operacionog bloka, što će, kako stvari stoje, moći da se realizuje tek nakon usvajanja budžeta. Dok se nova oprema ne nabavi, ljekari će se, kažu, snalaziti kao i dosad, a pacijente mole za strpljenje i razumijevanje.

(ATV)

Prethodni postSvečano otvoren Četvrti međunarodni sajam trešnje u Šatorovićima
Sledeći postIrfan Mensur izveo monodramu “Glumac, kaži nešto smešno”

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime