Članovi Plesnog kluba Mambo Brčko državni prvaci u LA i ST plesovima

317

Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u sportskim latino – američkim i standardnim plesovima i medjunarodni Brčko Gala Night turnir juče su uspješno završeni, kažu u Plesnom klubu Mambo Brčkom, koji je čekao više od šest mjeseci da organizuje ovaj sportski događaj.

„Iako u drugačijim uslovima, turnir je imao svoju čar i posebnost i posebno želimo da se zahvalimo svim ucesnicima iz 12 klubova iz četiri države koji su nas podržali i uveličali svojim dolaskom ovaj sada već tradicionalni turnir. Veliko hvala Vladi Brčko distrikta BiH na pomoći, kao i ostalim sponzorima i prijateljima, sudijama, roditeljima takmičara na razumijevanju i podršci, kao i cjelokupnoj ekipi koja je radila na organizacijii turnira u ovim neuobičajenim uslovima. Našim turnirom počela je sezona plesnih takmičenja i zadovoljni smo kako je prošlo,“ kaže Dušan Radić, predsjednik kluba.

Članovi PK Mambo Brčko osvojili su pet titula državnih prvaka Bosne i Hercegovine, kao i tri titule vicešampiona države.

Plesno sportski par Živojin Suvajac i Isidora Cvijetić su novi 4-ostruki Državni prvaci Bosne i Hercegovine u kategorijama: U21 ST, amateri ST, U21 LA i amateri LA. Ovim titulama Zivojin i Isidora su stekli pravo da predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na svjetskom i evropskom prvenstvu.

Plesno sportski par Nebojsa Kos i Dunja Prodanović osvojili su zlato u kategoriji Youth standard, te srebro u kategorijama U21 standard, Youth i U21 u latinoameričkim plesovima.

„Ponosni smo i na naš mlađi plesni par Luku Smetanovića i Laru Androšević, koji su pobjednici KV turnira u LA i ST plesovima, zatim sportske latin formacije MAMBO TEAM i MAMBOLINE, koje su pobjednice turnira u formacijama u kategorijama Juniori 1 i Juniori 2. Naše solo djevojke osvojile su pregršt medalja, a naši početnici i učesnici školske plesne lige BiH iz dvorane su izašli takođe sa mnoštvom medalja i novim iskustvom,“ kaže Dušan.

Pobjednici medjunarodnog Brcko Gala Night turnira u LA plesovima su članovi PK Best Beograd Danilo Fatic i Nina Mošić, dok su pobjednici Brcko Gala Night turnira u ST plesovima clanovi PK Academia Zagreb Lovro Peraković i Hana Grahovac.

U kategoriji Juniori i Gala Open LA pobjednici su Mato Ostružnjak i Hana Sorić iz PK Academia Zagreb, dok su pobjedu u kategoriji Juniori II Gala Night Open odnijeli Noa Hanić i Mia Savić takodje iz PK Academia Zagreb.

Peto izdanje ovog turnira očekuje nas u martu 2021. godine, a organizatori se nadaju da će tada priliku da uživaju u čarima sportskog plesa imati i brčanska publika.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postAnja Stević prvakinja BiH u bacanju vorteksa
Sledeći postRadarske kontrole u periodu od 21.09. – 27.09.2020. godine