Članovi Taekwondo kluba Brčko na prijemu kod gradonačelnika

56

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić organizovao je u Vijećnici prijem za članove Taekwondo kluba Brčko distrikta BiH i predsjednika Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine.

Čestitao je sestrama Milici i Jeleni Vasić, članicama ovog kluba, na do sada ostvarenim rezultatima, posebno na evropskim medaljama.

„Mi smo kao grad pružali podršku i prepoznali talente u Taekwondo klubu Brčko i danas su nam naše dvije sugrađanke, dvije sportistkinje, došle pokazati svoje uspjehe i rezultate koje su postigle na Evropskom prvenstvu u Estoniji. Nastavićemo podržavati ovaj klub i njegove članove, da bi se ovaj olimpijski sport dodatno afirmisao u Brčko distriktu BiH“, izjavio je gradonačelnik Kadrić.

Predsjednik Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine Samir Šarić zahvalio se na prijemu i otkrio da postoji ideja da se iduće godine u Brčkom organizuje državno prvenstvo ili KUP Bosne i Hercegovine, da bi se ovaj sport bolje predstavio građanima Brčkog.

„Taekwondo savez Bosne i Hercegovine pruža na čitavoj državnoj teritoriji BiH podršku klubovima i ovdje smo danas da podržimo Milicu i Jelenu, da sve propratimo do seniora i da ih vidimo na olimpijadi“, rekao je Šarić.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postHumanitarna trka Djeda Mrazova 18. decembra
Sledeći postStand-Up BiH dovodi novu komediju u Brčko – “Audijencija” 15. decembra u Domu kulture