COR organizuje nagradni konkurs „Učenje kakvo želimo“

166

„U želji da doprinesemo unapredjenju online obrazovanja u BiH, i time pomognemo našim učenicima i nastavnicima tokom online nastave, organizujemo zanimljiv nagradni konkurs, odnosno nagradno takmičenje“, objavili su iz neprofitne organizacije Centar za održivi razvoj.

Nagradnim konkursom “Učenje kakvo želimo” pozivaju učenike, nastavnike,građane pojedince, grupe, organizacije, kao i firme, da dostave svoje digitalne obrazovne sadržaje pogodne za objavu na besplatnoj edukativnoj platformi stem.ba, kako kažu, vodećem portalu za online edukaciju u BiH.

„To može biti video lekcija, tutorijal, vježba, kviz, igrica, prezentacija, ili bilo koji drugi digitalni edukativni sadržaj, prilagođen osnovnoškolskom ili srednjoškolskom uzrastu iz neke od sljedećih oblasti: fizika, hemija, arduino, elektronika, ekologija, zelene tehnologije, informacione tehnologije ili zanimljiva nauka. Sadržaji treba da budu na bosanskom, srpskom ili hrvatskom jeziku“, kažu u ovoj organizaciji.

Svoje materijale zainteresovani mogu da dostave putem e-maila: info@stem.ba .

„Svi materijali koji zadovoljavaju kriterije će biti objavljeni na vodećem edukativnom portalu u BiH STEM.BA na besplatno korištenje svima, a najbolje materijale, te učesnike sa najvećim brojem prihvaćenih sadržaja, ćemo nagraditi vrijednim nagradama naših sponzora“, kažu u COR-u.

Nagrade su predviđene za tri učesnika sa najviše prihvaćenih i objavljenih sadržaja na stem.ba, te nagrade za sedam edukativnih sadržaja sa najviše bodova od strane žirija.

Pravila nagradne igre možete pogledati na: https://www.stem.ba/images/PRAVILA%20NAGRADNOG%20TAKMI%C4%8CENJA%202020.pdf

Srećno svima.

PS Brojni tutorijali iz oblasti fizike, hemije, ekologije i drugih već se nalaze na stem.ba.

Prethodni postDezinfekcija privrednih objekata i institucija se vrši svakodnevno
Sledeći postGodišnjak 2019: KULTwoman i KULTman stvaraju bolje uslove života mladih