Danas i sutra radionice u sklopu projekta “Čistiji i zeleniji grad”

34

Udruženje građana “Demos” Brčko u okviru projekta “Čistiji i zeleniji grad” do sada je realizovalo proljetnu sadnju 60 sadnica stabala, organizovalo akciju čišćenja parka u naselju Ilićka i radionicu o kompostiranju.

Sa aktivnostima nastavljaju izradom kućica za ptice i klupa od recikliranog materijala.

„Prva radionica je danas (petak) u 17:00 časova. Svi su pozvani da kroz igru i druženje napravimo nešto korisno, što će imati pozitivan efekat na prirodu. Tokom radionice naučićemo mnogo toga o značaju ptica koje svakodnevno viđamo, kao i načinima kako im možemo pomoći. Planirana je izrada i postavljanje deset kućica na parkovsko drveće, a pored kućica biće postavljene i informativno-edukativne table o pticama“, navodi se u pozivu iz UG “Demos”.

Prekosutra, u subotu, takođe u parku u naselju Ilićka, sa početkom u 12:00 časova, biće organizovana radionica izrade tabli upozorenja i zabrana. U sklopu ove radionice učesnicima koji se odazovu na poziv biće pojašnjen pojam reciklaže, a svi zajedno će od otpada napraviti nekoliko klupa za sjedenje, navode iz UG “Demos”.

Projektom su obuhvaćene još tri radionice za djecu o ekološkim temama, kao i druge zagovaračke aktivnosti, koje bi trebalo da podignu svijest građana, ali i nadležnih, o zaštiti životne sredine i prirode uopšte, o kojima će predstavnici udruženja blagovremeno obavijestiti sugrađane.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postZnačaj pčela za ljude je neprocjenjiv
Sledeći postPredstavljen idejni projekat kompleksa autobuske stanice u Brčkom