Danas je „Dan sigurnijeg interneta”

22

Policija Brčko distrikta BiH i ove godine, drugog utorka u februaru, obilježava „Dan sigurnijeg interneta” s ciljem promocije sigurnijeg i odgovornijeg korištenja interneta, odnosno online tehnologija i mobilnih telefona, posebno među djecom i mladima.

Tim povodom upriličena je podjela letaka i predavanje za učenike JU Tehnička škola u Brčkom.

„Takođe, na objektima osnovnih i srednjih škola postavljeni su plakati sa sadržajima kojima se želi ukazati na opasnosti po ličnu i imovinsku sigurnost osnovaca i srednjoškolaca, a koje se mogu pojaviti na internetu. Cilj navedene aktivnosti je i upozoriti ovu populaciju kako da sigurno koriste internet pretraživanje za učenje i zabavu, te kako i gdje zatražiti pomoć u slučajevima nastalih sigurnosnih problema“, kaž Dževida Hukičević, portparol Policije Brčko distrikta BiH.

Uputstva koja se odnose na „sigurni internet” zainteresovani mogu pogledati i na internet stranici Policije, gdje je postavljen link Centra za sigurni internet, koji poziva učenike osnovnih i srednjih škola Bosne i Hercegovine da se pridruže i učestvuju u takmičenju o temi sigurnog korištenja digialnih tehnologija kroz online kviz, koji je dostupan danas putem web platforme www.sigurnodijete.ba u vremenu od 09:00 do 19:00 časova. Za takmičare su obezbjeđenje vrijedne nagrade.

IZVORwww.brckodanas.com; www.policijabdbih.gov.ba;
Prethodni postPočeo treći talas kampanje „Poštuj život, ne oružje!“
Sledeći postBolji posao – sedmična ponuda poslova