Danas sunčano – sutra opet stiže kiša, za vikend i snijeg

70
Federalni hidrometeorološki zavod BiH

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas će u Bosni preovladavati umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Porast naoblačenja očekuje se prema kraju dana.Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 13 do 19, na jugu do 22 °C. U Brčkom danas sunčano, temperatura do 16 stepeni celzijusa.

Federalni hidrometeorološki zavod BiH

Novo naoblačenje praćeno kišom, dolazi već sutra poslije podne.

“U četvrtak 13. aprila 2023. godine, u centralnim, istočnim područjima Bosne i u Hercegovini jutro pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. U ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ponegdje na zapadu i sjeverozapadu Bosne je moguća slaba kiša ili lokalni pljusak. Tokom noći kiša u većem dijelu naše zemlje. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne povremeno jaki udari juga. Jutarnja temperatura vazduha od 5 do 11, na jugu do 13, a dnevna od 17 do 23 °C.

U petak 14. aprila 2023. godine, pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša u većem dijelu naše zemlje, a u ostatku dana lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura vazduha od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 15 °C.

U subotu 15. aprila 2023., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ili tokom noći kiša ili lokalni pljuskovi se očekuju u većem dijelu naše zemlje. Na plananima sa slabim snijegom. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura vazduha od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14, u Hercegovini i sjevernim područjima Bosne do 17 °C.

U nedjelju 16. aprila 2023. godine oblačno vrijeme sa kišom. Na planinana sa slabim snijegom. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 14 °C”, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

IZVORwww.brckodanas.com; www.fhmzbih.gov.ba;
Prethodni postNovi članovi Vlade u srijedu polažu zakletvu
Sledeći post15. april – Svjetski dan umjetnosti