Distrikt osniva Turističku organizaciju

243

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine usvojila je danas Odluku o osnivanju Turističke organizacije Brčko distrikta BiH, i to na prijedlog gradonačelnika, a u skladu sa Zakonom o pravnim licima koje osniva Brčko distrikt BiH.

Adnan Pašalić, šef Zakonodavne kancelarije, izjavio je na konferenciji za medije da bi turistička organizacija trebalo da počne sa radom od 1. januara 2023. godine. Ujedno je pojasnio i na koji način će biti finansirana.

„U narednoj budžetskoj godini biće obezbjeđena sredstva za rad ove organizacije, a osim budžeta, turistička organizacija bi se takođe finansirala od boravišnih taksi kao i kroz druge projekte koje bi ostvarila u saradnji s domaćim i međunarodnim strukturama“, izjavio je Pašalić.

Prostorije brčanske turističke organizacije biće na atraktivnoj lokaciji u centru grada, rekao je Pašalić, a kadrovska struktura preuzeta iz postojeće Službe za turizam u Odjeljenju za privredni razvoj, sport i kulturu.

„Turistička organizacija će započeti rad sa tri izvršioca, a onda će se u daljnjem periodu vidjeti da li će biti potrebe za povećanjem kadrovskih kapaciteta. Ovo je jako značajan projekat Vlade jer se ovakve investicije prepoznaju u regionu i šire, tako da će Brčko raditi još više na poboljšanju turističkih promocija i turističke ponude“, zaključio je Pašalić.

Prethodni postUsvojena rang-lista studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju
Sledeći postSkupština Distrikta nezadovoljna radom pojedinih javnih organizacija