Dobra saradnja Vlade i novinara

67

Jelena Nikić, portparol Vlade distrikta ocijenila je dobrom i korektnom saradnju sa novinarima u protekloj 2015. godini. Prema njenim riječima u navedenom periodu održana je kontinurana i dobra saradnja Vlade i svih njenih odjeljenja sa predstavnicima medija koji djeluju na području distrikta Brčko.

„Uvijek ima prostora da to bude u nekim segmentima i bolje i da se teži poboljšanju i na tome možemo u narednom periodu dodatno poraditi“, kaže Nikić

Ona je istakla da je u protekloj godini bilo je 38 vanrednih i 50-ak redovnih sjednica Vlade distrikta koje su se uglavnom održavale u nastavcima zbog šireg dnevnog reda, te dvije tematske sjednice posvećene Evropskim integracijama.

Nikić kaže da su nakon svake sjeddnice Vlade održavane konferencije za novinare kao i nakon brojnih posjeta visokih funkcionera sa državnog nivoa ili iz entiteta , te ambasadora različitih zemalja u BiH.

Kako je navela portparol Vlade distrikta u protekloj godini inicirano je i donošenje Zakona o medijima kojim be se regulisalo statusno pitanje novinara i predstavnika medija koji djeluju na području Brčko distrikta. U tom cilju imenovana je i radna grupa koja bi radila na izradi tog zakonskog rješenja.

„U Novoj 2016. godini i dalje ćemo nastojati objektivno i na vrijeme informisati javnost o svemu onome što Vlada distrikta, gradonačelnik i svi članovi Vlade rade“, rekla je na kraju Jelena Nikić

(Radio Brčko)

Prethodni postNovosti sa 104. vanredne sjednice Vlade Brčko distrikta BiH
Sledeći postSnimak požara na Arizoni – izgorjelo preko 200 prodajnih objekata

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime