Domagoj Mendeš osvojio treću nagradu na međunarodnom takmičenju iz robotike

200

Učenik osmog razreda JU X OŠ Bijela Domagoj Mendeš, uz podršku mentora i nastavnika Matea Banovića, na međunarodnom takmičenju iz robotike održanom početkom sedmice u Skoplju pod nazivom „Makinova 2019“ u konkurenciji više od 60 država zauzeo je visoko 3. mjesto

Domagoj je prezentovao inovativni STEM projekat – automatizovanu fabriku i nastavna pomagala – učila.

„Riječ je o spajanju više zasebnih projekata, stopljenih je u jednu cjelinu koja se koristi kao inovativno edukativno učilo uz slogan „Radeći i učeći stvaramo učila“, kaže Domagoj.

„Zanimanje za rad našeg učenika pokazao je i sam predsjednik Sjeverne Makedonije. Domagoj je sam branio svoj rad pred devet članova komisije, koji su univerzitetski profesori i ostvario izvrstan rezultat, te na najbolji način predstavio sebe, svoju školu, grad i državu“, kaže nastavnik Banović.

Ovo je potvrda da se u X Osnovnoj školi Bijela napretku, tehnologiji i robotici posvećuje posebna pažnja, jer učenici ove škole sa svakog takmičenja donesu poneku medalju, a ponosni su prvaci BiH već nekoliko godina.

Na ovom uspjehu Domagoju Mendešu i njegovom nastavniku Mateu Banoviću čestitao je i šef resornog odjeljenja Senad Osmanović.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postPotraga za nestalom Vedranom Damjanović
Sledeći postPotpisan Memorandum o razumijevanju između gradonačelnika i Mreže „Promoviši pozitivno“