Donedavna članica KK „Lavovi“ Brčko Amila Smajić osvojila tutulu regionalnog šampiona Italije

46

Zlatna Lavica, Brčanka Amila Smajić, osvojila je titulu regionalnog U17 šampiona sa klubom “Polisportivo Battipagliese”.

“Amila Smajić, koja je prošla sve omladinske selekcije našeg kluba, a u sezoni 2020/2021. sa KK “Lavovi” osvojila seniorsku titulu šampiona Republike Srpske, te kadetsku titulu šampiona Bosne i Hercegovine, ove sezone nastavila je sa istom praksom, ali ovoga puta u Italiji sa svojim sadašnjim klubom “Polisportivo Battipagliese”, kaže Boško Vukadinović, predsjednik KK “Lavovi” Brčko.

U sinoć odigranom finalnom meču Finalnog turnira regije Campania za U17 selekcije, Amilin klub “Polisportivo Battipagliese” je na gostujućem terenu u Napulju savladao ekipu “Basket Casalnuovo” rezultatom 80:65 i na taj način osvojio titulu regionalnog U17 šampiona, a u isto vrijeme stekao pravo nastupa na završnici prvenstva Italije i borbu za državnog prvaka u sezoni 2021/2022.

“S razlogom smo ponosni na našu Amilu iza koje je odlična sezona u Italiji, a uskoro je očekuju izazovi i na reprezentativnom planu. Naime, Amila Smajić je potencijalna juniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine i nakon završetka sezone u Italiji očekuju je pripreme i kontrolni treninzi, kako bi izborila mjesto među 12 putnika za Evropsko prvenstvo A divizije, koje će biti održano od 6. do 14. avgusta u Grčkoj. Protivnici reprezentaciji Bosne i Hercegovine u grupi D biće odgovarajuće selekcije Francuske, Njemačke i Izraela”, istakao je Vukadinović, koji je ujedno iskoristio priliku da čestita Amili, njenim saigračicama, rukovodstvu kluba i navijačima na sjajnom rezultatu, te im, u ime Lavova, poželio mnogo sreće u borbi za titulu prvaka Italije.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postPrezentovano osam idejnih rješenja za multifunkcionalnu gradsku dvoranu
Sledeći postPolicija Brčko distrikta BiH provodi kampanju ”Oružje ne štiti, oružje ubija”