Doris Živković i Almir Čolo najuspješniji sportisti Distrikta za 2021. godinu

111

U organizaciji Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH, u brčanskom Domu kulture sinoć je održan tradicionalni 22. “Izbor sportiste godine Brčko distrikta BiH za 2021. godinu” .

Stručni žiri u sastavu Vladimir Ivanek, Mirsad Kevrić i Stefan Okilj proglasili su Doris Živković iz Kik-boks kluba “Storm Gym” za najuspješniju sportistkinju, Almira Čolu iz OK “Mladost” najuspješnijim sportistom, a ŽOK ”Bimal Jedinstvo” najuspješnijim sportskim kolektivom za 2021. godinu.

Ove godine dodijeljeno je i priznanje za promociju Brčko distrikta BiH u svijetu, koje je pripalo Arminu Mustedanoviću za izuzetne sportske rezultate u odbojci na međunarodnim takmičenjima.
Nagrada za dugogodišnjeg sportskog radnika pripala je Izetu Bandi, bivšem fudbaleru i delegatu na utakmicama Premijer lige Bosne i Hercegovine, dok je Smail Pezerović iz ŽOK “Bimal Jedinstvo” Brčko izabran za najuspješnijeg trenera.

Za sportski događaj 2021. godine proglašen je Međunarodni malonogometni “Bajramski turnir” Brčko distrikt BiH.

Stručni žiri dodijelio je Mirku Tadiću-Zečeviću iz SDI “Jedinstvo-Boće” priznanje za najuspješnijeg sportistu sa invaliditetom. Najuspješniji sportista atletike i ostalih grana sportova je Mlađen Samardžić iz AK “Maraton” Brčko, a priznanje za najuspješnijeg sportistu sportova na vodi pripalo je Jasminu Klebiću iz KKK “Zaveslaj” Brčko.

Za najuspješniji sportski omladinski pogon proglašen je Košarkaški klub “Lavovi” Brčko. Nagrada za najuspješniju sportistkinju borilačkih sportova dodijeljena je Jeleni Vasić iz “Tekvando kluba Brčko”, a Ivani Radović iz ŽOK “Bimal Jedinstvo” Brčko pripala je nagrada za najuspješniju sportistkinju dvoranskih sportova.

Matej Franjić, donedavno igrač FK “Ilićka 01”, je najbolji fudbaler Brčkog. Priznanje za najboljeg sportskog novinara pripalo je Danijelu Vuksanoviću.Milica Vasić je najuspješnija mlada sportistkinja iz “Tekvando klub” Brčko, a Danis Avdić iz AK “Cross” najuspješniji mladi sportista. Najzaslužniji sportski kolektiv za razvoj atletike i ostalih grana sporta je Atletski klub “Cross” Brčko.

Najzaslužniji sportski kolektiv za razvoj sporta na vodi je Kajak kanu klub “Zaveslaj” Brčko, a najuspješniji klub borilačkih sportova “Tekvando klub” Brčko. Nagrada za najuspješniji klub dvoranskih sportova pripala je OK “Mladost” Brčko, a najuspješniji fudbalski klub Ženskom fudbalskom klubu “Lokomotiva” Brčko.

Ceremoniju dodjele nagrada vodio je Savo D. Teodorović, a prisutne sportiste i goste u sali Doma kulture zabavljao je Tropiko bend.

Nagrade i priznanja najboljim sportistima uručili su predsjednik i članovi žirija, te glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Željko Antić i šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Pero Gudeljević.

Manifestacija je održana u okviru obilježavanja 22. godišnjice od uspostavljanja Brčko distrikta BiH.

Prethodni postPopunite anketu i recite svoje mišljenje o “ugovorima o djelu”
Sledeći postBrčanske odbojkašice i odbojkaši za vikend igraju finale KUP-a BiH