Dostavite komentar(e) na Nacrt strategije za mlade Brčko distrikta BiH za period 2022–2026

77

Odjeljenje za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta BiH poziva organizacije civilnog društva, omladinske nevladine organizacije, mlade kao i svu javnost zainteresovanu za rješavanje problematike i potreba mladih u našoj lokalnoj zajednici, da pročitaju Nacrt strategije za mlade Brčko distrikta BiH i, ukoliko imaju, dostave komentare na nacrt do 1. decembra 2022. godine.

“Briga o mladima je od opšteg interesa za Brčko distrikt BiH, a ostvaruje se, između ostalog, donošenjem i provođenjem strategije za mlade – dokumenta koji uključuje definisane probleme i potrebe mladih, strateške pravce djelovanja, ciljeve kao i mjere za realizaciju navedenih ciljeva”, kažu u ovom Odjeljenju.

Donošenje strateškog dokumenta za mlade obaveza je svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini, kao i Brčko distrikta BiH, kako je to definisano i Zakonom o mladima Brčko distrikta BiH.

Nacrt strategije za mlade Brčko distrikta BiH za period 2022–2026. možete pročitati ovdje.

Komentare možete dostaviti najkasnije do 1.decembra 2022. godine, lično u prostorijama Pododjeljenja za podršku MZ, NVO i UG u Omladinskom centru u Brčkom ili putem e-mail adresa: srdjan.kisic@bdcentral.net i zoran.jesic@bdcentral.net.

Prethodni postDistrikt se zadužuje 6,5 miliona evra za projekat vodosnabdijevanja od Plazulja do Potočara
Sledeći postSedamdesetpetogodišnjakinja spriječena u pokušaju krijumčarenja tableta