Doživite „Terme Ozren“ – umijeće relaksacije

332

Bilo da planirate porodični odmor ili romantični vikend za dvoje, idealno mjesto za vas je kompleks termomineralnih voda “Terme Ozren”, koje su 25 kilometara udaljene od Doboja, 40 kilometara od Tuzle, a 57 kilometara od Brčkog.

Da je riječ o zaista specifičnom kompleksu, govori i podatak da je davne 1978. godine akademik Josip Bać upravo na ovom mjestu otkrio nalazišta termomineralne hidrokarbonatne vode, koja su kasnije pretvorena u banju.

Terme Ozren

Termalna voda se još u doba starih Rimljana koristila u ljekovite svrhe, a sposobnost ove, ozrenske, vode jeste da ljekovito utiče na probleme kao što su reumatizam, psorijaza, problemi sa sinusima, deformacija kičmenog stuba, povišen krvni pritisak. Kombinacija zelene oaze, uz planinsko okruženje, i termomineralne vode, daje relaksirajući odmor za sve generacije.

Terme Ozren

U poređenju sa drugim kompleksima, Terme Ozren u mogućnosti su da ponude moderno uređene smještajne kapacitete, koji se sastoje od dvokrevetnih i trokrevetnih standardnih soba, kao i ekskluzivno opremljenih apartmana.

Terme Ozren

Nakon ugodno odspavane noći u luksuznom kompleksu, doručkujete i odlučite da prije odlaska na bazen, dan započnete tako što ćete uraditi nešto pozitivno za svoje tijelo, temeljnom relaksacijom u sauni ili parnom kupatilu.

Terme Ozren

Od davnina je poznato da boravak u prostoriji obloženoj sa soli (haloterapija) pomaže kod mnogih bolesti i zdravstvenih stanja, poput problema s aknama, dermatitisom, psorijazom, upalom bronhija, grla, krajnika, pluća i sinusa, alergijama. Ukoliko želite da poboljšate svoje zdravstveno stanje ili smanjite nivo stresa, svakako se preporučuje boravak u finskoj sauni.

Terme Ozren

Opuštanje nećete pronaći samo u saunama, slanoj sobi nego i na masažama. To je tek oaza ugodnog osjećanja i relaksirajućeg odmora. Da je riječ o bogatoj ponudi, osim uobičajenih vrsta masaže, dokaz su i ekskluzivni tretmani tijela i lica, namijenjeni skidanju masnih naslaga, detoksikaciji, kao i zatezanju, oksigenaciji i hidrataciji kože.

Terme Ozren

Ako tražite mir i kvalitetan odmor, onda su Terme Ozren bogatstvo prirode koje će blagotvorno djelovati na vašu dušu i tijelo.

Terme Ozren

Više informacija, kao i rezervacije, možete potražiti na web stranici termeozren.com.

IZVORwww.brckodanas.com; www.termeozren.com
Prethodni postBolji Posao – Sedmična ponuda poslova
Sledeći postU Šamcu otvorena Spomen kuća Milice Babić Andrić