Drugi „Jazzwa Art Festival“ narednog vikenda

62

U Zanatskom centru u Brčkom od 2. do 4. septembra biće održan drugi po redu „Jazzwa Art Festival“, koji će i ove godine pružiti našim sugrađanima mnoštvo kulturnih sadržaja u gradskom zanatskom jezgru.

Umjetnički direktor festivala, akademski slikar Almedina Cifrić, naglašava da je program ovogodišnjeg festivala izuzetno kvalitetan i kreativan.

„Ulaganja u kreativni rad s mladim ljudima, zasigurno su jedina stvar koja oplemenjuje i podstiče na lični razvoj i kritičko razmišljanje svakog pojedinca. Prošle godine imali smo nekoliko zapaženih aktivnosti, a sigurna sam da će i ovogodišnji sadržaj festivala biti nešto što će se dugo pamtiti i prepričavati“, ističe Almedina.

Želja organizatora je da ovaj festival preraste u tradiciju. Naglašavaju da imaju dovoljno ljudi koji se bave kulturom i umjetnošću, a takođe im ne manjka ni entuzijazma.

Organizatori će prvog dana predstaviti ploče s nazivima pasaža i platoa u Zanatskom centru, koji nose nazive zaslužnih umjetnika s naših prostora. Posjetiocima će biti predstavljena i izložba karikatura pod nazivom „Treba vam nacrtati“, a koja je svojevrsna kritika današnjice kroz umjetničko izražavanje.

Među učesnicima će se naći i muzičari koji stvaraju na našim prostorima, književnici i glumci.

„Kako prošle, tako i ove godine izostala je podrška vladinog Podjeljenja za sport i kulturu, gdje smo dva puta aplicirali i dva puta bili odbijeni. Uprkos tome, festival će se održati i ove godine zahvaljujući ogromnoj podršci volontera, ljubitelja umjetnosti koji su pristali biti dio programa bez da su tražili naknadu za rad, te se svima njima neizmjerno zahvaljujem“, naglasio je Željko Lazarević iz Art Caffe-a Jazzwa, koja i ove godine preuzima organizaciju događaja.

PROGRAM FESTIVALA:

Petak 2. septembar

18:00 h – Radionica: Uticaj umjetnosti na obrazovanje i razvoj djece, Sandra Ikanović Jovičić, dramski pedagog

19:00 h – Predstavljanje naziva platoa, pasaža i prolaza

(inicijativa privrednika koji posluju u Zanatskom centru)

20:00 h – Otvaranje izložbe pod nazivom „Treba vam nacrtati“

(grupna izložba lokalnih patriota)

 

Subota 3. septembar

15:00 h – Predstavljanje skulpture „Gospođa korupcija“ – pasaž Taška Načića ispred starog atomskog skloništa  u zanatskom centru

(autori skulpture izrađene od smeća su slobodoumni građani Distrikta Brčko)

21:00 h – Rock koncert grupe Domino Efekt

 

Nedjelja 4. septembar

20:00 h – Koncert klasične muzike

(gitara, prof. Jakša Perović)

21:00 h – Promocija knjige „Slijedi pero“

(autor knjige Aida Omerhafizović)

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postSara Savić nova košarkašica i novo pojačanje KK “Lavovi” Brčko
Sledeći postU ponedjeljak počinje nova 2022/2023. školska godina