Dvije osobe smrtno stradale u saobraćajnoj nesreći

207

Sinoć (nedjelja, 27. avgust 2023. godine) oko 20:00 časova u Mostarskoj ulici u Brčkom putničko vozilo udarilo je na kolovozu dva pješaka, koji su od posljedica udara smrtno stradali. Riječ je o dvije ženske osobe.

“Policijski službenici su na licu mjesta utvrdili da se radi o putničkom motornom vozilu marke ‘’Ford Fokus’’ kojim je upravljao vozač A.H., rođen 2002. godine iz Brčkog, a koji je navedenim vozilom udario u dva pješaka rođena 1976. godine i 2011. godine koja su smrtno stradala. Pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH izvršen je uviđaj na licu mjesta, te su preduzete i druge istražne aktivnosti na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima se saobraćajna nezgoda dogodila”, saopšteno je iz Policije.

Zbog postojanja osnova sumnje da je vozač motornog vozila marke ‘’Ford fokus’’ počinio krivično djelo ”Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja”, on je sinoć lišen slobode i danas će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u dalju nadležnost Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

Tužilastvo Brčko distrikta BiH donijelo je naredbu o izvođenju obdukcije, da bi se nesumnjivo utvrdio uzrok smrti stradalih, dok se ostale okolnosti ove teske saobraćajne nezgode utvrđuju u saradnji s Policijom Brčko distrikta BiH.

“Nakon prijema izvještaja od ove policijske agencije, narediće se saobraćajno vještačenje i provođenje ostalih istražnih radnji u pravcu utvrđivanja svih relevantnih okolnosti ovog događaja. Sve aktivnosti istražnih organa provode se s naročitom hitnošću, da bi se istraga okončala u najkraćem roku i osumnjičeni, koji je lišen slobode, izveo pred sud”, potvrđeno je iz Tužilaštva.

IZVORwww.policijabdbih.gov.ba
Prethodni post15. i 16. septembra u Brčkom sajam pčelarstva
Sledeći post„Terme Ozren“ opremljene i za kongresni turizam