Ekonomski fakultet Brčko – Svečani prijem 47. generacije brucoša

219

Na Ekonomskom fakultetu Brčko danas je upriličen svečani prijem 47. generacije brucoša, koja svoje univerzitetsko obrazovanje započinje u akademskoj 2023/2024. godini.

Srdačnu dobrodošlicu studentima zaželili su dekan prof. dr Srđan Lalić, prodekan za nastavu i studentska pitanja prof.dr Lejla Terzić i prodekan za naučnoistraživački rad doc.dr Dejan Tešić.

Izvor fotografije: Ekonomski fakultet Brčko

U pozdravnom govoru, rukovodstvo ovog fakulteta ukazalo je na značaj Ekonomskog fakulteta Brčko u obrazovanju stručnjaka iz oblasti ekonomije, zaželivši studentima uspjeh u novoj akademskoj godini, te ličnu i porodičnu sreću.

“Ekonomski fakultet u Brčkom ove godine obilježava 47. godina postojanja, a od svog osnivanja veoma uspješno povezuje i usklađuje zahtjeve visokoškolskog obrazovanja sa zahtjevima privrede, idući u korak sa najsavremenijim dostignućima ekonomske nauke. Ekonomski fakultet Brčko je respektabilna visokoškolska ustanova koja promoviše povezanost i unapređuje dinamičan dijalog o društveno odgovornoj politici, sa značajnom ulogom visokog obrazovanja. Vrijednosti koje vode Ekonomski fakultet Brčko u postizanju strateških ciljeva su visok kvalitet svih naših nastavnih planova i procesa, akademska izvrsnost, odgovornost i integritet”, saopšteno je iz ove brčanske visokoškolske ustanove.

Izvor fotografije: Ekonomski fakultet Brčko

Cilj studijskog programa Ekonomija je obrazovanje stručnjaka iz užih naučnih oblasti u okviru naučnog polja Ekonomija. Polazeći od osnovnog cilja, studijski program je koncipiran tako da studentima omogućava sticanje znanja kako iz fundamentalnih naučno-nastavnih eknonomskih disciplina, tako i iz naučno-nastavnih disciplina obuhvaćenih sintagmom „primijenjena ekonomija“. Studenti se tokom studija podstiču ka traženju i razvijanju sopstvenog karijernog puta, što im je omogućeno kroz izbor smjera i skupa obaveznih i izbornih predmeta.

Prof. dr Srđan Lalić ponovo dekan Ekonomskog fakulteta Brčko

Izvor fotografije: Ekonomski fakultet Brčko

Ekonomski fakultet Brčko novu akademsku godinu počeo je i sa novim rukovodstvom.

Na redovnoj izbornoj sjednici Nastavno naučnog Vijeća izabran je novi dekan, prof.dr Srđan Lalić.

Dosadašnji dekan, prof. dr Lazar Radovanović ispunio je uslove za oldazak u penziju.

Prof. dr Lalić već je obavljao dužnost dekana na ovom fakultetu, a sada se sa mjesta prorektora na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, gdje je dao značajan doprinos, ponovo vraća na Ekonomski fakultet Brčko.

Kako je rekao, “raduje se nastupajućim danima kao dekan i ima spremne ideje, ciljeve i vizije, koje će sa svojim saradnicima i studentima uspješno i realizovati i svakodnevno težiti boljitku akademske zajednice”.

IZVORwww.brckodanas.com; www.efb.ues.rs.ba;
Prethodni postDanas je Svjetski dan nenasilja
Sledeći postInternacionalni teatarski susreti Brčko distrikta BiH počinju 19. oktobra