Evo kako stručnjaci predviđaju budućnost za 2116

74

Ljude je oduvijek zanimalo, šta čovječanstvo čeka u dalekoj budućnosti. U posljednjih 100 godina, čovječanstvo i život na planeti Zemlji se drastično promijenio, a čini nam se da tehnologija iz dana u dan postaje sve naprednija.

Za 100 godina uspjeli smo da ostvarimo stvari za koje se smatralo da su samo plod naučne fantastike. Teško je ne zapitati se, kakav će svijet biti za 100 godina?

Na našu sreću, nismo bili jedini koji smo smo postavili ovo pitanje. Svemirska naučnica Megi Aderin Pokok u saradnji sa Samsungom, uradila je istraživanje koje pretpostavlja kako će život na zemlji izgledati za 100 godina.

“Naši životi danas su gotovo neprepoznatljivi i ne mogu se uporediti sa životom onih koji su živjeli prije 100 godina. Kada pomislite da prije 10 godina nismo imali Smart tehnologiju, i da smo za tako kratko vrijeme toliko napredovali, počinjete da dobijate nevjerovatne vizije budućnosti. Pretpostavljamo da će sljedeći vijek biti vrijeme sezmičkih promjena koje će čovječanstvo pokrenuti u novu eru”, rekla je Magi Aderin Pokok.

Pogledajte video klip koji pokazuje viziju budućnosti koja će se možda ostvariti za 100 godina.

Prethodni postApple priznao koliki je “životni vijek” njegovih uređaja
Sledeći postPrezentovan urbanistički projekat cjelovitog uređenja izletišta Ficibajer

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime