Facebook nas opet trpa nepotrebnim stvarima

81

Ako ste jedan od milijardu korisnika najpopularnije društvene mreže na svijetu, od sada Facebook možete koristiti kako biste automatski slavili vaša važna sjećanja – htjeli vi to ili ne.

Facebook je predstavio alat pod nazivom “On This Day2”, koji prikuplja sve važne podatke poput rođendana, godišnjica, vjenčanja i obaviještava vas o ovim posebnim trenucima na posebnoj stranici, putem News Feeda ili mobilne aplikacije. Kompanija je ovu funkciju testirala nekoliko godina, a sada su ju napokon i premijerno predstavili.

Za sada ne postoji način da ovu funkciju izbacite s vaše stranice, ali Facebook je potvrdio da će za uklanjanje neugodnih sjećanja poput postova bivših ljubavi i slično, biti zadužen poseban algoritam.

Ipak, ova nova funkcija neće biti ograničena samo na rođendane i posebne dane, već će prikazivati i postove na kojima ste označeni, kao i statuse. Ako se pojavi neki post kojim baš i niste oduševljeni ili biste jednostavno željeli da ostane neka daleka uspomena, moći ćete ga obrisati. Facebookova nova funkcija uskoro bi trebala biti dostupna svim korisnicima.

(Dnevni Avaz)

Prethodni postPostoje gradovi koji vas plaćaju da živite u njima
Sledeći postBrankica Mihajlović osvojila Kup Japana

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime