Gamer dobio protetičku ruku kakvu ima glavni lik u Metal Gear Solidu V

80

Nakon što je gamer James Young izgubio lijevu ruku u nesreći koja se dogodila u Londonu prije nekoliko godina, Konami se udružio sa robotičkim inžinjerima kako bi mladom gameru napravili protezu koja bi bila ne samo funkcionalna, nego i impresivna.

Tako je nastao Phantom Limb projekat, koji je nakon šest mjeseci proizveo protetičku ruku čiji dizajn podjeća na ruku Big Bossa iz Metal Gear Solid V: The Phantom Paina. Youngova proteza se direktno spaja sa preostalim nervima i mišićima na njegovom lijevom ramenu, koji kontrolišu plastičnu šaku. Senzori koji su pričvršćeni na okolnu kožu njegovog ramena detektuju potrebne pokrete i dalje ih šalju kroz vještačku ruku i šaku.

Inače, za sam dizajn i postavljanje proteze odgovorna je kompanija Open Bionics, a pored fenomenalnog i badass dizajna, ruka dolazi i sa ugrađenom baterijskom lampom, USB portom za punjenje smartphonea, digitalnim satom i vjerovali ili ne: potpuno funkcionalnim droneom! Čemu drone, pojma nemamo. Al’ hajde, kad je bal, nek je maskenbal.

Tim koji stoji iza Phantom Limb projekta nada se da će s vremenom ova proteza biti odobrena za zvaničnu medicinsku upotrebu u Britaniji, kako bi je mogli koristiti i drugi pacijenti. Za sada, ruka je za Youngovo rame pričvršćena pomoću kaiševa, ali sljedeći korak je da ruka bude pričvršćena pomoću titanijumskih implantanata.

(Info.ba)

Prethodni postLažni doktorat za 1.000 evra
Sledeći postKoliko zapravo traje prosečan seks

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime