Gimnazijalci o nasilju nad ženama

83

Brčanski gimnazijalci danas su organizovali okrugli sto na temu “Nasilje nad ženama u porodici”. Događaju je prethodilo mnogo posla i truda, a oni su to odradili zaista dobro, čak bolje nego i neki stariji sugrađani.

Jedan od trećih razreda brčanske Gimnazije je u okviru projekta “Građanin” iz predmeta Demokratija i ljudska prava izabrao temu “Nasilje dan ženama u porodici”. Razlog za to je svesnost da je ova problematika poprilično zastupljenja ali da je i dalje tabu tema.

“Radi se o nasilju nad ženama u porodici u kome smo obratili pažnju nasilju u porodici, kako nad djecom tako i na ženama. Učestovali smo na projektu u Gimnaziji i pobijedili smo u konkurenciji od sedam razreda. Sutra se održava opštinsko takmičenje u kojem će učestvovati sve srednje škole Brčko distrikta”, kazala je Milana Radić, III-2 JU Gimnazija “Vaso Pelagić”.

Brčanski gimnazijalci ozbiljno su shvatili ovaj projekat i ovu tematiku. Bavili su se raznim istraživanjima a evo do kojih su rezultata došli.

“Svi su svjesni da postoji nasilje ali niko ne bi da učestvuje u rješavanju ovoga problema. Treba otvoreno da se priča o samom problemu kako bi doprinijeli i podstakli žrtve da se bore protiv samog nasilja”, kazala je Radić.

Podršku mladima u radu na ovom projektu dali su mnogi: Policija, Centar za socijalni rad, omladinski centar Vermont, Centar za mentalno zdravlje, Vlada i Skupština te udruženje Gender koje se bavi tematikom nasilja duži vremenski period.

Potrudili su se kako bi projekat obuhvatio mnoge sfere problema nasilja a cilj im je da probude svijest kod građana Distrikta te pošalju pozitivnu poruku društvu i onima koji i dalje trpe nasilje ali iz nekog razloga to ne žele ili ne mogu naglas reći.

(BDCTV)

Prethodni postOsumnjičenom za seriju nedavnih teških krađa određen pritvor u trajanju do 30 dana
Sledeći postOd jula naplata parkinga

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime