Gorska služba spasavanja dobila opremu

156

Brčanska Gorska služba za spasavanje spremna je za rad. Formirana je prije nepunih pet mjeseci i za to vrijeme njenih deset članova prošlo je sve potrebne obuke, a danas su dobili uniforme i opremu za alpinističko i spasavnje na vodi. Ono što im još fali je terensko vozilo.

“Pored ovih aktivnih članova imamo i dva spasioca koji su prošli helikoptersko spašavanje u Oružanim snagama BiH, znači u kasarni Oružanih snaga i oni jedini u BiH rade obuku za spašavanje iz helikoptera i trenutno njih dvojica sui jedini koji imanju zavšenu tu obuku. Pored tih imamo i dvojicu spasilaca koji su i ronioci takođe i mogu raditi spašavanje pod vodom”, rekao je načelnik GSS-a Brčko distrikta Adnan Osmanović.

Oprema je koštala 10 hiljada maraka. Novac je obezbijedila Vlada distrikta, iz prošlogodišnjeg budžeta. U Odjeljenju za javnu bezbjednost kažu, novca za rad GSS-a biće i u ovoj godini.

“Značaj je veliki. Mi smo do sad imali određenih problema kada je u pitanju način obezbjeđenja ili bezbjednost građana. Ovo je jedan vid kako treba poboljšavati stanje i u narednom periodu za bezbjednost građana u budućnosti”, rekao je šef Odjeljenja za javnu bezbjednost Vlade Brčko distrikta Edin Zaimović.

U GSS-u kažu zainteresovanih za članstvo itekako ima. Nekoliko njih uskoro će poslati na zimsku i ljetnju obuku GSS-a koja će biti organizovana na državnom novu.

IZVORATV
Prethodni postPrezentovan program za podršku preduzećima u oblasti vodosnabdijevanja
Sledeći postVlada od danas funkcioniše u punom kapacitetu

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime