Građani iskazali interesovanje za javnu raspravu o rebalansu Budžeta Distrikta

116

Skupštinska Komisija za budžet organizovala je javnu raspravu o Prijedlogu izmjene Budžeta Brčko distrikta za 2022. godinu u iznosu od 37.327.763,39 KM, na koju se odazvao veliki broj građana, predstavnika mjesnih zajednica i udruženja.

Predsjedavajući Komisije za budžet Skupštine Brčko distrikta Srđan Blažić rekao je da su ovo druge po redu izmjene budžeta Distrikta za ovu godinu, čiji će se veći dio sredstava rasporediti na kapitalni budžet, odštetu zbog suše i podsticaje u poljoprivredi, te na zdravstvo i potrebe Odjeljenja za obrazovanje.

Blažić je istakao da se i ovaj, kao i prethodni rebalans, usvaja po proceduri koja se primjenjuje i prilikom usvajanja budžeta za narednu fiskalnu godinu.

„Ono što je važno je da ćemo dobiti i prijedloge od građana i udruženja koja ćemo razmatrati na sjednici Komisije i ono što bude opravdano uvrstićemo u konačnu verziju rebalansa budžeta i uraditi preraspodjelu sredstava“, pojasnio je Blažić.

Na javnoj raspravi predstavnici nekoliko mjesnih zajednica istakli su da su problemi sa vodosnabdijevanjem i kanalizacijom višegodišnji, te da ih treba riješiti.

Predsjednik Mjesne zajednice Bukvik Ilija Jovičić rekao je da je osim vodosnabdijevanja, u Bukviku potrebno nastaviti asfaltiranje podmajevičke magistrale koja ide od Ćoseta kroz Vujičiće do Bukvika, dok je predsjednik Mjesne zajednice Donji Brezik Dražen Ružičić rekao da imaju 30 prijedloga, ali da je sada prioritet asfaltiranje Ulice Jure Kaštelana koja vodi do zgrade područnog odjeljenja Prve osnovne škole u toj mjesnoj zajednici.

Željko Lazarević, predstavnik Unije pacijentskih udruženja Brčko distrikta BiH istakao je da su ovim udruženjima neophodna sredstva za rad, da ih nisu uspjeli dobiti u protekle dvije godine, zbog čega su im se nagomilali dugovi, te da treba da dobiju status udruženja od posebnog značaja.

Svoje prijedloge za rebalans budžeta građani mogu dostaviti skupštinskoj Komisiji za budžet i u narednih dvadesetak dana.

IZVORwww.brckodanas.com; www.skupstinabd.ba;;
Prethodni postVlada usvojila Odluku o ograničavanju marže na naftne derivate
Sledeći postBakterija “Listeria monocytogenes” u pilećim proizvodima iz Italije