Gradi se moderna marina na obali Save

137

Brčko će dobiti modernu marinu na obali Save. Za to su se pobrinuli članovi ronilačko-spasilačkog kluba Nemo. Zasukali su rukave i uz pomoć prijatelja, firmi i vlade Distrikta, počeli da grade. I to na osmatračkom mjestu broj jedan.

“Pošto ovdje boravimo, osmatračko mjesto broj jedan na rijeci Savi nam je jako potrebno da imamo marinu da bismo mogli svoja plovila ostavljati, da možemo brzo intervenisati. Marinu gradimo, da kažem, po nekom evropskom standardu, jačeg kvaliteta. Marina je u gradnji. Znači još jedan veliki dio posla imamo. Gdje će naši prijatelji, građani moći tu da se parkiraju. Imaće tank za vodu, imaće tu i struju”, objašnjava Neđo Mićić-Tulija, ronilačko-spasilački klub “Nemo” Brčko.

Među prvima koji su pritekli u pomoć su radnici limarske firme iz Brčkog. Vlasnik Smail, kaže, da je i nautičar,a kada je čuo sta ronioci namjeravaju, nije ni časa razmišljao, već je odmah odlučio pomoći.

“Urađeni su radovi na glavnom vodu, koji je noseći dio čitave marine.Sada ide prvi dio od 10 boksova poprečnih, gdje će plovila biti parkirana. Tako da, otprilike, jedna trećina posla je urađena”, kazao je Smail Ustaibrišević, „Limex“ Brčko.

Brzinu radova diktiraju donacije, i ako budu redovno pristizale, plan je da marina bude završena do kraja godine. Biće duga 50 metara, i kapaciteta 20 mjesta.

(ATV)

Prethodni postADX – Zatvor u kojem borave najgori od najgorih
Sledeći postUsvojen budžet Brčko distrikta

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime